El Club Allard, amb Martín Berasategui al capdavant, s’‘inaugura’ el 28 de març

El xef basc, que té 12 estrelles Michelin, serà l’assessor gastronòmic de l’establiment madrileny

El Club Allard, amb Martín Berasategui al capdavant, s’‘inaugura’ el 28 de març
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El restaurant madrileny El Club Allard obrirà les portes el 28 de març amb Martín Berasategui com a nou assessor gastronòmic, segons ha informat en un comunicat. En concret, el xef basc, que suma 12 estrelles Michelin i 12 sols Repsol, comptarà en aquest projecte amb el suport del cuiner José María Goñi, un dels seus deixebles i que té una sòlida carrera a Espanya i Àsia.

«Desembarquem a Madrid amb moltes ganes i tota l’ambició, però amb humilitat i respecte a una ciutat que, tant gastronòmicament com personalment, sempre ha sigut per a mi un exemple i compta amb la meva admiració total. Arribem amb el millor arsenal, amb plats de casa nostra, els millors proveïdors d’Espanya i amb un equip jove i molt preparat.Volem que El Club Allard recuperi el que, per dret i trajectòria, és seu: un lloc de pes en la història culinària del nostre país», ha assegurat Berasategui.

En aquesta nova etapa, El Club Allard comptarà, en un primer moment, amb dos menús degustació, un de llarg, format per 13 plats, i un altre de curt, de 10. Aproximadament un mes després de la seva obertura començarà a funcionar també la carta, en què no faltaran propostes icòniques de Berasategui, a més de plats confeccionats en exclusiva per al local madrileny.

Els responsables d’El Club Allard van valorar el mes de gener passat «molt positivament» poder comptar amb un creador del nivell de Martín Berasategui, ja que és el cuiner espanyol amb més estrelles Michelin i un dels tres xefs del món amb més estrelles.

Situat a l’inici del carrer de Ferraz, El Club Allard, que va arribar a comptar amb dues estrelles Michelin (ara no en té cap), s’ubica en un edifici històric del 1914, Casa Gallardo, al costat de l’acabada de renovar plaça d’Espanya.

Notícies relacionades

El Club Allard es va inaugurar el 1998, en un primer moment només per a socis, tot i que va obrir les seves portes al públic el 2003 i va arribar a ser un local imprescindible de la millor gastronomia.

A més, és l’únic restaurant espanyol a què se li ha atorgat un premi Eckart a la Innovació (2017), un dels guardons internacionals més prestigiosos.