cacera de plats
Els trucs de Martín Berasategui per a un bacallà "supersenzill" i "superbo"
El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil
El cuiner Martín Berasategui és un fenomen. El xef amb més estrelles Michelin d’Espanya connecta de meravella amb la comunitat gastronòmica al crit de «garrot» i amb una afabilitat que l’interlocutor sempre agraeix. Convidat per la websèrie ‘Cata mayor’, que patrocina aigua Vilajuïga, proposa al periodista Pau Arenós una recepta que atreu i complau: lloms de bacallà i cocotxes al pilpil.
Al provar-les, a l’última part del vídeo, es desfan a la boca i deixen un intens sabor com a premi, segons expliquen els comensals.
En el tercer capítol de la tercera temporada de ‘Cata mayor’, tot és súper: Berasategui promet a Arenós una recepta «supersenzilla», «superbona» i «a nivell de super-Déu». I ho aconsegueix amb escreix. El vídeo, realitzat amb l’excel·lència habitual per Zeta Media Lab, explica com aconseguir, ¡per fi!, un bon pilpil. Perquè aconseguir un resultat de primera és més fàcil del que sembla amb les instruccions precises de Berasategui.
Notícies relacionadesEn l’episodi, el cuiner basc compta amb un col·laborador de «superluxe»: el xef Paolo Casagrande, cap de Lasarte, el tres estrelles de l’Hotel Monument, restaurant que dirigeix Berasategui. Un bacallà de primera, moviments circulars de cassoles, zumba a la basca, julivert i un puntet de caiena fresca per donar alegria a la vida.
La tercera temporada de ‘Cata mayor’ va començar amb els calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca; va seguir amb un suquet, preparat per Ferran Adrià, recepta sentimental perquè va ser la primera que va aprendre, i segueix amb aquest clàssic de la cuina basca, el bacallà amb cocotxes al pilpil, que Martín Berasategui cuina al seu estil.
tercera temporada

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE
- Pla de xoc a Catalunya El Govern destinarà 20 milions d’euros a reformar 70 residències d’avis i a crear 504 places noves