cacera de plats
Els trucs de Martín Berasategui per a un bacallà "supersenzill" i "superbo"
El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil
El cuiner Martín Berasategui és un fenomen. El xef amb més estrelles Michelin d’Espanya connecta de meravella amb la comunitat gastronòmica al crit de «garrot» i amb una afabilitat que l’interlocutor sempre agraeix. Convidat per la websèrie ‘Cata mayor’, que patrocina aigua Vilajuïga, proposa al periodista Pau Arenós una recepta que atreu i complau: lloms de bacallà i cocotxes al pilpil.
Al provar-les, a l’última part del vídeo, es desfan a la boca i deixen un intens sabor com a premi, segons expliquen els comensals.
En el tercer capítol de la tercera temporada de ‘Cata mayor’, tot és súper: Berasategui promet a Arenós una recepta «supersenzilla», «superbona» i «a nivell de super-Déu». I ho aconsegueix amb escreix. El vídeo, realitzat amb l’excel·lència habitual per Zeta Media Lab, explica com aconseguir, ¡per fi!, un bon pilpil. Perquè aconseguir un resultat de primera és més fàcil del que sembla amb les instruccions precises de Berasategui.
Notícies relacionadesEn l’episodi, el cuiner basc compta amb un col·laborador de «superluxe»: el xef Paolo Casagrande, cap de Lasarte, el tres estrelles de l’Hotel Monument, restaurant que dirigeix Berasategui. Un bacallà de primera, moviments circulars de cassoles, zumba a la basca, julivert i un puntet de caiena fresca per donar alegria a la vida.
La tercera temporada de ‘Cata mayor’ va començar amb els calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca; va seguir amb un suquet, preparat per Ferran Adrià, recepta sentimental perquè va ser la primera que va aprendre, i segueix amb aquest clàssic de la cuina basca, el bacallà amb cocotxes al pilpil, que Martín Berasategui cuina al seu estil.
tercera temporada

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona prepara ja el retorn a l’estadi de Montjuïc
- Evolució demogràfica Un de cada tres espanyols tindrà més de 65 anys el 2070
- Les batalles del Madrid Florentino declara la guerra a tothom
- TELEVISIÓ I MAS Sandra Barneda
- Santa Tecla 2025 Tarragona i Mataró s'enfrontaran en un duel musical de bandes per commemorar els 100 anys del pasdoble 'Amparito Roca'
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos