Curs de cuina

Gastronomia pura: Tres receptes de Martín Berasategui que consagren els aliments

  • El xef proposa embolicar una porció de lluç en cansalada viada perquè, a l’utilitzar la brasa, el greix aporti suculència i sabor

Gastronomia pura: Tres receptes de Martín Berasategui que consagren els aliments
2
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Un tàrtar de calamarset amb el seu suc lligat, matisos de nou torrada, rovell, algues i llima; un llom de lluç a la brasa, reposat sobre un llit d’espinacs trufats i remolatxa picant i un Gin-Fiz fred-calent de maduixes i suc de llimona. Aquest és el menú excepcional del xef Martín Berasategui per compartir en el curs Gastronomia Pura que organitza el Basque Culinary Center juntament amb Solán de Cabras per a entusiastes de la gastronomia.

Els organitzadors d’aquest cursos pretenen promoure i prioritzar la selecció d’aliments naturals i l’ús de processos i tècniques que elevin la qualitat, propietats i sabor de la matèria primera a la recerca d’una cuina elegant que no perdi la seva essència. Els alumnes aprendran a elaborar creacions d’alta cuina amb emplatats selectes. Tot acompanyat d’aigua mineral natural de màxima puresa Solán de Cabras. 

El curs serà impartit per un dels xefs de BCC Culinary Club que serà l’encarregat de mostrar als assistents totes les claus de la Gastronomia Pura, a través de les adaptacions de tres receptes de Martín Berasategui.

Els plats del cuiner basc han sigut la inspiració de les creacions que pas a pas els participants d’aquest seminari culinari hauran d’adaptar respectant al màxim els aliments seleccionats i utilitzant tècniques de cuina amb què aconseguir sabors, textures i presentacions úniques.

«A l’hora de crear juntament amb Solán de Cabras el concepte de Gastronomia Pura, hem posat el focus en la naturalesa tan bona que ens envolta i que ens permet disfrutar dels aliments més purs. Busquem respectar al màxim la matèria primera amb què treballem i elevar-la, fent que el seu sabor, textura i resultat final siguin encara millors», comenta Martín Berasategui.

Entre les tècniques que aplica la Gastronomia Pura en destaquen algunes com la d’embolicar el lluç en cansalada viada perquè, a l’utilitzar la brasa, el greix aporti suculència i sabor; refredar al bany Maria invertit olis com el de trufa perquè conservin totes les seves propietats i sabor; fer servir infusionat amb herbes aromàtiques i espècies perquè les salses tinguin un sabor ple de matisos o utilitzar aigua mineral natural freda per crear fumets més substanciosos.

L’aigua mineral natural és una de les protagonistes de Gastronomia Pura i de les receptes de Berasategui. El brollador de Solán de Cabras, ubicat al paratge protegit de la Serranía de Cuenca, recull de forma natural l’aigua procedent de les pluges de fa més de 3.600 anys que rep, a través de la seva filtració natural per les roques, tots els minerals i ions que l’omplen de nutrients i la converteixen en una font d’hidratació clau per al nostre organisme.

Notícies relacionades

Cada gota compta amb una composició única i constant en el temps, que es manté lliure de qualsevol contaminació en un aqüífer subterrani protegit per la natura, fins a ser extreta mitjançant la mateixa gravetat i envasada a menys de 100 metres del brollador.

El Curs Gastronomia Pura: Receptes de Martín Berasategui ja ha obert el termini d’inscripció i s’impartirà en una sessió de quatre hores el 17 de febrer al Basque Culinary Center, Sant Sebastià.