Cuiner inesgotable
Nandu Jubany traurà partit a la seva granja de vaques amb una cadena d'hamburgueseries pròpia
El xef inaugurarà Vacanal a la plaça major de Vic al juny juntament amb una gelateria

Nandu Jubany
Enganxat a l'adrenalina i la velocitat, Nandu Jubany, el cuiner que té temps de córrer un Dakar en els seus minuts lliures, ha decidit que li falta una marxa més i aquest mes de juny obrirà a la plaça Major de Vic una hamburgueseria i una gelateria. Els noms? Vacanal (a la cantonada amb el carrer dels Argenters) i Vacanal Dolça (al número 36 de la plaça). Seran les primeres d'unes quantes més que anirà inaugurant per tot Catalunya en els propers tres anys. Una cadena d'hamburgueseries pròpia, en definitiva.
"Girona, Manresa, Olot... fins i tot Andorra", explica el xef de Can Jubany a aquest diari. "A poc a poc", somriu, sabedor que el seu no és precisament la pausa. Potser per això tindrà una versió en format 'food truck'.
150 vaques a Les Guilleries
Tornem a Vacanal. "Des de fa tres anys tinc 150 vaques en una granja amb el ramader Santi Tona. Està al mig de Les Guilleries [a Vilanova de Sau], l'única de la zona, i amb la seva carn farem les 'burgers'". De fet, els seus altres restaurants ja treballen amb aquestes vedelles que són un encreuament entre les races Angus i Limousin. "Però també hi haurà porc d'Oriol Rovira [Els Casals], pollastre d'Avià, pa elaborat per nosaltres mateixos...", enumera il·lusionat. El local és petitó (abans l'ocupava la pastisseria Casals-Català) i tindrà servei de 'take away'.
Baralla la data del 12 de juny per estrenar aquest negoci que pretén "portar la pagesia a les ciutats". Per això la majoria de productes que acompanyaran les hamburgueses també seran de proximitat. Barcelona podrà provar una d'aquestes 'burgers' a manera d'anticipació a la fira Tast a la Rambla, que se celebra del 8 a l'11 de maig a la plaça de Catalunya.
Inspirats en les postres de Can Jubany
Notícies relacionadesVacanal Dolça, per la seva banda, proposarà gelats inspirats en la carta de postres de Can Jubany, amb una estrella Michelin, tant en versió terrina com en versió cucurutxo. Compartirà terrassa amb l'hamburgueseria.
Aquest 2025, Jubany té més projectes nous en marxa: s'ha quedat amb dues sales de banquets de l'Hotel Miramar (Barcelona) i el 4 de juny inaugura dos nous restaurants, Hincha i Tribuna, aquesta vegada al port esportiu de Sotogrande (Cadis), en un dels hotels Mim, que tenen a Leo Messi com a propietari i a Hotel Majestic Group com a empresa que els gestiona.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Pressió estètica Tenir 13 anys i aparèixer (o no) en els rànquings de guapes de la teva classe: «Donen molta inseguretat, de vegades acabes plorant al lavabo»
- Tempesta judicial i política El gran aconseguidor de la trama no tenia límits
- Tall històrica RODALIES "Ens deixen a l’estacada 16 mesos"
- Tempestes d’estiu Protecció Civil activa l’alerta per pluges intenses al Pirineu, Terres de l’Ebre, Lleida i la Catalunya central
- Visita a Catalunya El Rei carrega contra les «identitats excloents» i els «extremismes» des de Montserrat
- PAGARIA 2 MILIONS AL COPENHAGEN El Barça ultima el fitxatge del jove extrem suec Roony Bardghji, que aniria al filial
- Entrevista Javier Albares, metge: «L’ús excessiu de pantalles pot provocar símptomes que portin diagnòstics equivocats de TDAH»
- Patrimoni artístic El MNAC comunica al jutjat d'Osca "incapacitat tècnica" per traslladar les pintures
- Cimera de l’OTAN Rutte corregeix Sánchez i afirma que Espanya haurà de gastar el 3,5% del PIB per complir els requeriments militars
- CAS CERDÁN-ÁBALOS El Suprem sosté que la UCO ha certificat "els sòlids indicis de criminalitat" en l'actuació d'Ábalos i Koldo