Cuiner inesgotable
Nandu Jubany traurà partit a la seva granja de vaques amb una cadena d'hamburgueseries pròpia
El xef inaugurarà Vacanal a la plaça major de Vic al juny juntament amb una gelateria

Enganxat a l'adrenalina i la velocitat, Nandu Jubany, el cuiner que té temps de córrer un Dakar en els seus minuts lliures, ha decidit que li falta una marxa més i aquest mes de juny obrirà a la plaça Major de Vic una hamburgueseria i una gelateria. Els noms? Vacanal (a la cantonada amb el carrer dels Argenters) i Vacanal Dolça (al número 36 de la plaça). Seran les primeres d'unes quantes més que anirà inaugurant per tot Catalunya en els propers tres anys. Una cadena d'hamburgueseries pròpia, en definitiva.
"Girona, Manresa, Olot... fins i tot Andorra", explica el xef de Can Jubany a aquest diari. "A poc a poc", somriu, sabedor que el seu no és precisament la pausa. Potser per això tindrà una versió en format 'food truck'.
150 vaques a Les Guilleries
Tornem a Vacanal. "Des de fa tres anys tinc 150 vaques en una granja amb el ramader Santi Tona. Està al mig de Les Guilleries [a Vilanova de Sau], l'única de la zona, i amb la seva carn farem les 'burgers'". De fet, els seus altres restaurants ja treballen amb aquestes vedelles que són un encreuament entre les races Angus i Limousin. "Però també hi haurà porc d'Oriol Rovira [Els Casals], pollastre d'Avià, pa elaborat per nosaltres mateixos...", enumera il·lusionat. El local és petitó (abans l'ocupava la pastisseria Casals-Català) i tindrà servei de 'take away'.
Baralla la data del 12 de juny per estrenar aquest negoci que pretén "portar la pagesia a les ciutats". Per això la majoria de productes que acompanyaran les hamburgueses també seran de proximitat. Barcelona podrà provar una d'aquestes 'burgers' a manera d'anticipació a la fira Tast a la Rambla, que se celebra del 8 a l'11 de maig a la plaça de Catalunya.
Inspirats en les postres de Can Jubany
Notícies relacionadesVacanal Dolça, per la seva banda, proposarà gelats inspirats en la carta de postres de Can Jubany, amb una estrella Michelin, tant en versió terrina com en versió cucurutxo. Compartirà terrassa amb l'hamburgueseria.
Aquest 2025, Jubany té més projectes nous en marxa: s'ha quedat amb dues sales de banquets de l'Hotel Miramar (Barcelona) i el 4 de juny inaugura dos nous restaurants, Hincha i Tribuna, aquesta vegada al port esportiu de Sotogrande (Cadis), en un dels hotels Mim, que tenen a Leo Messi com a propietari i a Hotel Majestic Group com a empresa que els gestiona.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Estat dels embassaments avui, 5 de maig, a Catalunya: Sau, Foix, Susqueda i la resta de pantans
- L’impuls al biogàs accelerarà el tancament d’abocadors a Catalunya
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Presó mítica de San Francisco Trump vol reobrir Alcatraz, 62 anys després del seu tancament
- Torna el mític Tren Granota
- El TSJC avala que la Generalitat rescindís la concessió de l'Eix Transversal per assumir-ne la gestió directa
- Segons la Cambra ¿Com afectarà Catalunya la guerra comercial?: 1.000 milions d’euros en vendes, menys contractacions i vi i oli més barats
- Sector clau Barcelona iniciarà els dies festius d’obertura comercial en zones turístiques el 18 de maig a l’espera d’un nou pacte per al 2026
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Compareixença al Parlament Illa anunciarà el redisseny de les telecomunicacions per guanyar una autonomia davant una altra possible apagada