Per llepar-se’n els dits

Així celebra Martín Berasategui el Dia Mundial del Sandvitx

  • El xef basc, amb 12 estrelles Michelin, juntament amb el seu col·lega Erlantz Gorostiza, proposa elaborar aquesta ‘croque-madame’

Així celebra Martín Berasategui el Dia Mundial del Sandvitx
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Martín Berasategui és el xef espanyol amb més estrelles Michelin, ni més ni menys que 12. Però que es dediqui a l’alta cuina no significa que no prepari humils però saborosos bocates. I avui, Dia Mundial del Sandvitx, ha volgut celebrar-ho aportant aquesta recepta conjuntament amb Erlantz Gorostiza, ja que tots dos són els assessors gastronòmics de Grup Tello, que comercialitza el pernil cuit extra duroc gran selecció Frial que forma part d’aquesta delícia d’origen francès: ‘croque-madame’.

Diuen que el primer ‘croque-madame’ va ser servit l’any 1910 en un cafè del bulevard des Capucines, a París. A gairebé cada bar i cafè de França el trobaràs, perquè és molt popular al país veí. L’origen del nom d’aquest bocata, del qual s’han fet moltes versions, és incert, tot i que és probable que tingui a veure que la paraula ‘croque’ deriva del verb ‘cruixir’.

Notícies relacionades

Ingredients

  • 4 llesques de pa de motllo sense crosta

  • 100 g de formatge tendre ratllat

  • 1 cullerada de formatge curat ratllat

  • 2 rovells d’ou

  • 2 cullerades de nata doble

  • 2 talls de pernil cuit

  • 2 ous

  • Mantega

  • Pebre

Elaboració

  1. Daureu en una paella les llesques de pa amb mantega per les dues cares.

  2. Barregeu el formatge tendre i el curat amb el rovell d’ou, la nata i el pebre.

  3. Sobre les llesques, poseu-hi part de la crema de formatge, pernil i una altra vegada crema.

  4. Poseu-hi una altra llesca a sobre i més crema al capdamunt.

  5. Gratineu-ho al forn.

  6. A la paella, feu els ous a la planxa i col·loque-los sobre els sandvitxos.