De tast amb...

VIDEOTAST | Aquest gust té Ú 2020, un corpinnat brut nature «per acompanyar tot un menjar»

  • Emilio Pacheco, ‘sommelier’ del restaurant Gresca, tria aquest espumós del celler Júlia Bernet (Penedès) per a la sèrie de tastos dirigit per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi triar en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar a menys que triïs el de sempre. Si fas això, et perdràs moltes coses joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confia en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i del grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

Només xarel·lo

En aquesta ocasió, Emilio Pacheco, ‘sommelier’ del restaurant Gresca, tria Ú 2020, del celler Júlia Bernet, un espumós de xarel·lo del Penedès.

Recorda l’expert que aquest vi és a la carta del restaurant des dels seus inicis, pels volts de 2006. «És una expressió bastant sincera del xarel·lo del Penedès –comenta–. Es mostra fresca, salina, mineral, amb una acidesa bastant bona

Notícies relacionades

Diu Pacheco que aquest corpinnat pot «acompanyar tot un menjar», des de plats lleugers a d’altres una mica més pesats, gràcies a la seva acidesa i a la seva estructura, ja que ha sigut envellit dos anys i vuit mesos en ampolla abans d’arribar al mercat.

¿T’animes a tastar-lo?