Selecció ‘bbb’

Sis restaurants de Barcelona on es pot menjar per menys de 10 euros

  • Menjar bé a Barcelona per unes quantes monedes és possible. Segueix aquestes pistes per aconseguir-ho

Sis restaurants de Barcelona on es pot menjar per menys de 10 euros
3
Es llegeix en minuts

Menjar bé i a un bon preu sempre és un tema. Si trobar menús bons, bonics i barats que no superen els 15 euros encara és possible, tot i que cada vegada més complex, la cosa es complica quan posem el límit en 10 euros. Però sí que hi ha opcions. Concretament, les que venen a continuació són molt recomanables:

Pizzeria Pocoapoco

Pizzeria PocoapocoAtenció a aquest local cantoner (Pàdua, 88) que des de fora no sembla res de l’altre món i que, no obstant, atresora algunes de les millors pizzes a l’estil romà –és a dir, de tall quadrat– de la ciutat. De massa gruixuda i airejada, elaborada amb farines ecològiques i massa mare, i amb combinacions de guarnicions sempre encertades, molt gurmet (sovint amb ingredients procedents del rebost italià), valen or. I, no obstant, cada porció costa només entre 2,5 i 3 euros. Amb un parell ja quedes tip. No et perdis la de mortadel·la i pistatxo o la de ricota i carbassó, que elaboren al moment amb molt carinyo. 

 

Frankfurt Rita

Frankfurt RitaOblida’t de la mala imatge dels frànkfurts de procedència dubtosa plens de greix. Aquí som en un altre nivell. Frankfurt Rita (Pujades, 195), amb la xef Mònica Serra a les regnes, és una restaurant homenatge a aquest bocata dels seixanta, però amb salsitxa, pa i farcits de qualitat i amb certa creativitat en la combinació de sabors. Amb preus populars que oscil·len entre els 3,50 i els 8,90 euros, Frankfurt Rita ofereix una dotzena d’opcions diferents, inclòs un de salsitxa vegetal. 

Yatai

YataiUn japonès curiós, on qualsevol fan del manga es mourà com un peix a l’aigua. Aquí trobem moltes especialitats nipones ben preparades i, a tall de ‘must’, el famós ‘okonomiyaki’, una truita japonesa amb ‘coses’, poc estesa a la nostra ciutat. Una particularitat de Yatai (Urgell, 112) són les especialitats de la carta (‘donburi’, ‘yakisoba’, ‘sashimi’, etc.) en menús complets i ben servits (costa acabar-los), que inclouen sopa de miso i arròs (que es poden repetir tantes vegades com vulguem), ‘tsukemono’ i amanida del dia. De dilluns a divendres, per uns 10 euros.

 

 

Mutenroshi Ramen

Mutenroshi RamenD’un japonès a l’altre. Aquest local (Sant Agustí, 10) ambientat en la sèrie ‘Dragon Ball ofereix tota mena de receptes del país asiàtic, amb el ramen com a clara especialitat. Els migdies està molt freqüentat gràcies al seu menú, que per 9,90 euros inclou un entrant i, per elegir, un ramen o bé una hamburguesa ‘karaage’ de pollastre fregit. 


Bella Italia

Notícies relacionades

Bella ItaliaBeneït sigui aquest restaurant italià (Roger de Llúria, 87) i el seu menú del dia, que oscil·la entre els 8 i els 10 euros, segons si volem un o dos plats. Al més pur estil de la ‘trattoria’ napolitana, la pasta és fresca i cada dia hi ha una nova varietat amb la seva salsa (pesto, ‘arrabiata’, ‘salmone’, puttanesca, etc.) per llepar-se els dits. Si tens sort, et tocarà la pasta a la norma, una genialitat de la casa.


The Pan’s Club

The Pan’s ClubLa millor ‘quiche’ del món no es troba en un poble remot de França, sinó a The Pan’s Club, en ple cor de Barcelona, al barri del Born (plaça de la Llana, 16). I ho diu ni més ni menys que l’Associació Francesa per a la Protecció de la Quiche, que ha distingit La Verde, amb espinacs i formatge de cabra. L’elaboren una parella de francesos que ofereix, a més d’aquesta, una quinzena de propostes amb ingredients que varien segons la temporada i el mercat. Cada dia hi ha noves sorpreses que venen de gust només de veure-les a l’aparador. Ofereix un menú de migdia que, per 9,90 euros, inclou una ‘quiche’, dues amanides i beguda. ¡‘Ohlalà’!