Dinar per menys de 15 €

Menús de migdia: 4 restaurants de fora de Barcelona per menjar bo, bonic i barat

Pren nota d’aquests llocs on podràs disfrutar d’una bona taula sense que t’hagis de gratar la butxaca

Mapa de 60 restaurants a Barcelona que no et pots perdre

Menús de migdia: 4 restaurants de fora de Barcelona per menjar bo, bonic i barat

Alberto García Moyano

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Els menús de migdia a Catalunya són un gènere a part en el món de la gastronomia i se’ls hauria de fer més cas. Per sort, gent com Alberto García Moyano visita poblacions més enllà de Barcelona a la recerca dels restaurants que serveixen menús amb una relació qualitat-preu imbatible. Una tasca que agraïm tots els lectors amb pocs diners i moltes ganes de disfrutar d’un bon plat.

Aquesta és una selecció dels establiments que ha visitat en les últimes setmanes i que l’han convençut amb els seus menús de migdia per menys de 15 euros.

Bar-Restaurant Vilarrubias (Sabadell)

Aquest establiment ubicat lleugerament al nord de Sabadell és un dels degans de la ciutat. Un lloc acollidor, que, tal com explica Alberto García Moyano, és «ideal parelles i grups que desitgin compartir una bona estona». Vegem què es menja al Bar-Restaurant Vilarrubias.

Bar Ocata (el Masnou)

En aquest lloc del Masnou que anomenen de manera carinyosa ‘el xungo’, l’oferta és variada i sense floritures narratives: botifarra clàssica, negra, galta, llom, cansalada viada i pollastre. Ni cada dia es troben llocs amb brasa de segon ni encara menys aquests llocs ofereixen aquesta qualitat de brasa en un menú. Una qualitat assimilable perfectament a qualsevol dels plats oferts a la carta dels molts i molt bons restaurants de brasa que tenim a Catalunya. Així es menja al Bar Ocata.

Ca la Francisqueta (Llers)

En aquesta antiga fonda empordanesa (és a Llers, Alt Empordà) no és fàcil aconseguir seient. Aquesta és la crònica de la visita d’algú que ho va aconseguir, l’afortunat d’Alberto García Moyano a Ca la Francisqueta.

Can Vilà (Granollers)

Aquesta joia de Granollers, que té un pati on cuinen a la brasa, preparen magnífics esmorzars des de ben d’hora al matí (¡a les 6!) i agafen l’última taula per dinar a les 14.30 hores, de manera que tingueu-ho en compte, que després cal gestionar la frustració de no poder disfrutar d’aquest magnífic lloc per no haver llegit el manual d’instruccions. Així és Can Vilà.