Dinar per menys de 15 €
Menús de migdia: 4 restaurants de fora de Barcelona per menjar bo, bonic i barat
Pren nota d’aquests llocs on podràs disfrutar d’una bona taula sense que t’hagis de gratar la butxaca
Mapa de 60 restaurants a Barcelona que no et pots perdre

Els menús de migdia a Catalunya són un gènere a part en el món de la gastronomia i se’ls hauria de fer més cas. Per sort, gent com Alberto García Moyano visita poblacions més enllà de Barcelona a la recerca dels restaurants que serveixen menús amb una relació qualitat-preu imbatible. Una tasca que agraïm tots els lectors amb pocs diners i moltes ganes de disfrutar d’un bon plat.
Aquesta és una selecció dels establiments que ha visitat en les últimes setmanes i que l’han convençut amb els seus menús de migdia per menys de 15 euros.
Bar-Restaurant Vilarrubias (Sabadell)

Aquest establiment ubicat lleugerament al nord de Sabadell és un dels degans de la ciutat. Un lloc acollidor, que, tal com explica Alberto García Moyano, és «ideal parelles i grups que desitgin compartir una bona estona». Vegem què es menja al Bar-Restaurant Vilarrubias.
Bar Ocata (el Masnou)

En aquest lloc del Masnou que anomenen de manera carinyosa ‘el xungo’, l’oferta és variada i sense floritures narratives: botifarra clàssica, negra, galta, llom, cansalada viada i pollastre. Ni cada dia es troben llocs amb brasa de segon ni encara menys aquests llocs ofereixen aquesta qualitat de brasa en un menú. Una qualitat assimilable perfectament a qualsevol dels plats oferts a la carta dels molts i molt bons restaurants de brasa que tenim a Catalunya. Així es menja al Bar Ocata.
Ca la Francisqueta (Llers)

En aquesta antiga fonda empordanesa (és a Llers, Alt Empordà) no és fàcil aconseguir seient. Aquesta és la crònica de la visita d’algú que ho va aconseguir, l’afortunat d’Alberto García Moyano a Ca la Francisqueta.
Can Vilà (Granollers)

Aquesta joia de Granollers, que té un pati on cuinen a la brasa, preparen magnífics esmorzars des de ben d’hora al matí (¡a les 6!) i agafen l’última taula per dinar a les 14.30 hores, de manera que tingueu-ho en compte, que després cal gestionar la frustració de no poder disfrutar d’aquest magnífic lloc per no haver llegit el manual d’instruccions. Així és Can Vilà.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Alerta Fernando Simón demana preparar-se per al pitjor: "Cada vegada seran més freqüents"
- 1.617 dies de suspensió de funcions Sanció de quatre anys sense sou ni feina al policia de Badalona que va robar sobres de pernil de 25 euros en un Mercadona
- El 30 de maig Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- Alimentació El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"
- Gestió hídrica a Catalunya Els embassaments catalans arriben al 80%: sense aigua regenerada ni dessalinitzada haurien estat buits un any i mig
- CATÀSTROFE Mazón truca a les associacions de víctimes de la dana set mesos després
- Projecte Stolpersteine Joan Riba no va anar a la División Azul: una llamborda daurada a Barcelona reconeix una víctima dels nazis
- Apunts polítics de la setmana Oposició i triperia
- Vols aprimar-te? Així influeixen les begudes vegetals davant dels lactis
- Obro fil La tècnica russa per desestabilitzar Espanya amb la dana, al descobert