Diversió de la bona
Chamako: tacos i ‘gyozes’ canalles
El restaurant del Poble-sec proposa menjar mexicà i asiàtic elaborat amb imaginació, bon gust i sense complexos

Quan, a la carta d’un restaurant, llegeixes l’epígraf ‘Chupa y mama que se derrama’ per marcar l’apartat de les begudes, saps immediatament que has arribat a un lloc canalla. Benvingut a Chamako (Margarit, 18), un restaurant del Poble-sec on tan pots menjar-teuns tacos o uns nachos que uns ‘baos’ o unes ‘gyozes’ elaborats amb bon gust. Sense complexos, etiquetes (¿un mexicà, un asiàtic?) ni solució de continuïtat. I sempre ben acompanyats d’uns còctels addictius.
Hi ha molts i molt bons exemples d’aquesta carta que combina sabors i textures amb un únic propòsit: la diversió. L’anomenat Nacho Macho n’és un: una truita gegant cruixent perquè està fregida sobre la qual posen ají groc, crema agra, salsa de formatge cheddar trufat, guacamole i pollastre marinat; tan semblant i alhora tan diferent d’una pizza. I tan saborosa.
Un altre ‘hit’: l’Espar-taco, un taco de secret ibèric cuinat a baixa temperatura i preparat amb una cremosa salsa grega ‘tzatziki’ (a base de iogurt i cogombre) que demostra que gairebé totes les cultures gastronòmiques poden cabre en un sol mos.
N’hi ha més: la carnosa ostra al natural de Normandia amb llet de tigre; la ‘gyoza’ de bírria (a base de cinc carns i cinc xilis amb soja cantonesa agredolça), el taco Camarón Karateka (saltejat amb ‘kimchi’ i verduretes ‘thai’)...
Potser l’excepció a tant atreviment sigui el guacamole clàssic, fet al moment, amb granada i rave rosa (el toc de la casa) i servit el mojalquete (morter de pedra tradicional) de generoses dimensions. Però, com els altres plats, molt divertit. Sobretot, les nits de divendres a diumenges, quan sona música en directe de 20.00 a 23.00 hores.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Drets laborals Renúncies per venjança: la tendència que més temen les empreses
- La nova Via Laietana s’inaugura el dia 29 amb una gran festa popular
- Als 50 anys Mor Esperanza García, exdiputada del PP i delegada de la Junta d'Andalusia a Catalunya
- Pablo Gil, economista: "Això és el que has de fer per invertir si guanyes 1.000 euros al mes"
- Carta a Rutte Sánchez trasllada al secretari general de l’OTAN que es plantarà a la pujada de la despesa militar
- El Corte Inglés guanya un 6,7% més el 2024, fins als 512 milions
- Espanya vol ajornar la implantació del preu de la llum cada 15 minuts
- Les companyies d’aliments malgasten 6,5 quilos de productes per tona
- Unai Sordo: «¿Avançament electoral? No malgastem l’opció d’arribar a la plena ocupació»
- L’advocada general de la UE avala la multa de 4.300 milions a Google