El 30 de maig

Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava

La terraza del restaurante Al Kostat del Mar, en el Hotel Finca Victoria.

La terraza del restaurante Al Kostat del Mar, en el Hotel Finca Victoria. / El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Jordi Vilà ha iniciat un nou projecte, però no a Barcelona, el seu hàbitat natural, sinó a la Costa Brava. El xef que dirigeix Alkimia (una estrella Michelin) , AlKostat, Vivanda i la botiga de menjars Va de Cuina, a més d’encarregar-se de la gastronomia de Fàbrica Moritz, ha obert Al Kostat del Mar al nou hotel de luxe Finca Victoria. És a la platja de Sa Riera de Begur (carrer del Mar, 4) i obrirà oficialment el 30 de maig.

«Com indica el seu nom, serà com Al Kostat de Barcelona però amb més pes dels peixos, els arrossos i la brasa perquè és a Begur», avança Vilà, que tindrà com a home de confiança al capdavant dels fogons Álex López, que en els últims anys havia dirigit els de restaurant homònim a la capital catalana. A la carta hi ha ensalada russa a la brasa, mongeta verda amb patata i botifarra de perol, fideus de mar a la cassola, mar i muntanya com fricandó de tonyina...

La carta de vins serà «més concentrada» que la del seu germà barceloní (molt més extensa i completa perquè comparteix celler amb Alkimia) i se centrarà en «vins catalans, alguns de naturals i diverses referències clàssiques». El tiquet mitjà rondarà el 60 euros.

També un xiringuito a la platja

El nou projecte de Vilà estarà obert gairebé tot l’any, ja que només tancarà els mesos més durs de l’hivern, probablement gener i febrer, i té com a afegit Cala Bar, un xiringuito a la platja només per als hostes de l’hotel, i el bar de la piscina. Servirà ostres, canapès, llaunes, aperitius, sandvitxos... «Coses senzilles i fàcils de menjar, però ben fetes, amb molt afecte i sempre amb el nostre toc», comenta Vilà.

L’hotel, a un minut de la platja, ha reconvertit una finca de 3.800 metres quadrats que pertanyia a una adinerada família belga i que havia acollit festes als anys 60 i 70 als quals acudien polítics i representants del món de la cultura i l’art.

38 habitacions

L'establiment de cinc estrelles compta amb 38 habitacions i suites que costen a partir de 295 euros la nit, algunes amb terrasses privades, dutxes a l’aire lliure o piscines petites. Hi ha opcions amb vistes al mar (des d’allà es veuen les illes Medes) o a la muntanya.

Al Kostat del Mar es converteix en el segon restaurant de la Costa Brava la direcció gastronòmica del qual va a càrrec d’un xef amb estrella Michelin; l’altre és Candlelight (s’Agaró), amb la firma de Romain Fornell(Caelis).

Proves a Barcelona

Vilà i el seu equip arriben justets a l’obertura, ja que el subministrament del gas ha arribat aquesta setmana, de manera que han anat realitzant totes les proves de plats a Barcelona. Un motiu d’estrès que Vilà es pren amb la calma que busca i necessita després d’haver tingut un infart cerebral que atribueix a l’estrès de la seva professió.

Notícies relacionades

«Volia, i vull, estar més tranquil, però també vull donar un paraigua professional a un equip de gent que porta amb mi 17, 15, 10 anys sense que depenguin de la meva presència en tot moment. Segurament, si omplís el meu restaurant cada migdia i cada nit amb 20 persones a 400 euros el cobert no faria res més, però no és així i he de pagar factures».

Per això ha acceptat el projecte d’Al Kostat del Mar i que, al seu dia, apostés per obrir botigues de menjar preparat sota la insígnia Va de Cuina. En tenia dues, una a Sarrià i una altra a Sant Antoni. Però acaba de tancar aquesta última perquè no li veu recorregut si no hi ha una desena o més de locals. «Com que no és possible, mantinc la meva aposta però venent a altres botigues, com Petramora o El Corte Inglés, i apujaré el nivell de l’oferta de Sarrià per convertir-la en la millor de Barcelona».