Alternança de mestres
Carles Gaig relleva Nandu Jubany al Petit Comitè
El cuiner, de 73 anys i amb restaurant a la Cerdanya, vol recuperar, en companyia de Fina Navarro, l’esperit de la fonda que van tenir al barri d’Horta

Carles Gaig se hace cargo del restaurante Petit Comitè. /
Carles Gaig ha complert els 73 anys i pensa continuar entaulant batalles: es fa càrrec del Petit Comitè, al cèntric passatge barceloní de la Concepció, fins ara en mans de Nandu Jubany i el primer cuiner del qual va ser Fermí Puig. És com en els relleus: el testimoni de la gran cuina catalana passa de mà en mà.
Gaig i Jubany són íntims amics i en el passat ja van compartir projectes, com el que van tenir en un hotel d’Andorra, i fa només tres setmanes van tornar a confluir els camins professionals. Ho explica Gaig: «Buscava un local al centre de Barcelona i Nandu està desenvolupant uns projectes molt potents a les Balears i necessitava desplaçar equips».
Ahir era el Petit Comitè de Jubany; avui, aquest migdia per primera vegada, és el Petit Comitè/Gaig Barcelona, que dirigeix Fina Navarro, ‘la mestressa’, com l’anomena el xef. Els clients que tenien reserves han sigut informats. L’esperit és el mateix: cuina catalana tradicional amb el refinament gaignià. El preu, entorn dels 50 euros. Com a connexió, la coca de foie-gras caramel·litzat de Jubany, que queda a la carta a tall d’homenatge.
La segona part del nom és important: Gaig Barcelona. Des de fa més ¡de 150 anys!, el cognom està enllaçat amb el més íntim de la ciutat: primer, la celebèrrima fonda d’Horta, transformada després en restaurant amb estrella, traslladada a continuació a l’Hotel Cram i amb un ‘spin-off’ de nou sota l’acollidor nom de fonda al carrer de Còrsega. Molt moviment, molt embolic. També van tenir plaça durant un temps a l’aeroport.
La penúltima aventura de Gaig i Fina Navarro és a la Cerdanya, al capdavant de la Torre del Remei. No se’n van anar mai del tot de Barcelona, on van deixar com a guàrdia l’establiment Gaig a casa, i segueixen amb un peu a Singapur, amb Gaig Singapur, associats amb la filla, Núria.
Notícies relacionadesSi li parles a Gaig de jubilació li surten espurnes de la mirada: «¡Em fa pànic la paraula ‘jubilació’! És com dir: “Aquest autobús, a la cotxera.” ¡No! Passo les ITV i tinc la salut perfecta». «Va costar sortir d’Horta, però després ja no hem parat», segueix. No és un autobús, és un cotxe clàssic amb el motor renovat.
Enumera els plats, també a tall de biografia. Quan els explica, s’explica a si mateix: capipota, morro de bacallà, fricandó, canelons, macarrons de cardenal (¡de papa de Roma!), arròs de colomí i ceps o peus de porc farcits de confit d’ànec, rescatats d’Horta, d’aquells dies en què un jove anomenat Carles Gaig començava una llarga carrera, en què encara segueix.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Trobada Bétera s’alia amb Badalona per plantar cara a l’ocupació
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- UN INFORME DE L’UCO El mapa de la corrupció: les 18 adjudicacions on van mediar Ábalos, Koldo i Santos Cerdán
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- EL MERCAT BLAUGRANA De Víctor a Joan; de l’Hospitalet a Sallent
- Gran mostra de música i cultura digital Nathy Peluso fa vibrar el Sónar amb un enèrgic directe
- CRÍTICA Billie Eilish regna de valent i amb intimitat
- Consell Nacional Junts es vol "aprofitar" de la debilitat del PSOE