PLAER EN CAPES

Gaig: macarrons per tornar-se boig

Carles Gaig descobreix a Pau Arenós els trucs per cuinar pasta a la sèrie 'Cata Mayor'

macarrones 16 9 / periodico

1
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

Els macarrons són un plat de consens: posen d’acord nens, grans i cunyats. Cada família –cada mare, cada àvia, cada 'foodie' barbut– té la seva recepta, però la websèrie gastronòmica 'Cata Mayor' 'Cata Mayor'n’ha triat una d’imbatible: la dels macarrons de cardenal que prepara Carles Gaigcuiner de Gaig (amb una estrella Michelin) i Gaig a Casa, un restaurant amb menjar per emportar-se però on també s’hi menja (i molt bé). A l’establiment de Singapur és més difícil quedar per compartir taula.

Gaig, il·lustre cognom fos culinàriament amb Barcelona des de fa gairebé 150 anys, ensenya al periodista Pau Arenós Pau Arenóscom preparar aquesta pasta en capes, que pren el seu nom del llibre 'La cuynera catalana' (1835) però que ell ha modificat al seu gust.

Plat intens, gras, saborosíssim, per repetir i repetir i tancar la bàscula en un armari. Al tallar el pastís, vessa el sofregit i la crema de parmesà, alfombra màgica per viatjar a la infància, on tot era més senzill.

Notícies relacionades

¿Macarrons de cardenal? ¿Per què no de Papa de Roma? Trucs, consells i recomanacions per poder reproduir a casa aquest plat d’alta cuina popular.

Amb els macarrons, ‘Cata Mayor’  arriba al seu setè capítol, després de les visites de Pau Arenós a mestres de la pizza (Frankie Gallo Cha Cha Cha), el ‘nigiri’ (Koy Shunka), el tàrtar (Lomo Bajo), el ‘dim sum’ (Kao Dim Sum), el taco (Niño Viejo) i l’ensaladilla  (Tapas 24).   

Tots els episodis de ‘Cata Mayor’

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensaladilla Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles tortilles i què fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petits mossos cantonesos.

 ‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Massa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.