Set x set // Pau Arenós

Jean Luc Figueras

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja ha passat alguna altra vegada, i desconcerta. Un xef deixa el restaurant que porta el seu nom i l'establiment segueix l'aventura amb un altre. En la moda, similar a la cuina i els seus fums, és comú.Jean Luc Figuerasha abandonat Jean Luc Figueras (des de fa uns anys, propietat del grup Sagardi) i a darrere els seus fogons s'hi ha posatManel Jiménez,gorra eficaç i talentosa.

Per sentit comú, els amos haurien de penjar una nova placa daurada. Jean Luc senseJean Lucés una altra cosa. Potser algun dia sigui el Manel Jiménez, però de moment confon el nom sense l'home. En benefici deJiménez,el client, l'aficionat, el gurmet mereix saber que davant del piano hi ha un altre director, una altra personalitat, un altre art.

Notícies relacionades

Jean Luc(Saint Antonin Noble Val, França, 1957) és un dels grans, insuficientment reconegut, el mestre secret dels joves xefs catalans. Per les seves mans, farina, llevat, oliva trencada, verda i amarga, han passatJordi Vilà, Jordi Parra, Jordi Parramon, Albert Ventura, Marc Palou, Jordi Butron, Xavi Ferraté...

Un xef temperamental, un cap d'espuma en la tempesta. En un extrem, l'increïble tatín de cireres i pop; a l'altre, el reconfortant llobarro amb tripa de bacallà i botifarra negra. I el calamar a la romana al revés, apunt d'una cuina revolucionària que no va arribar mai a concretar. Un fenomen que hauria d'haver anat a més. Decebut,Jean Lucdiu que es retira i que ara vol destinar el temps a pastar pa i a una activitat innovadora: cuinar a domicili. Que només sigui un cop de rauxa i que torni aviat amb un restaurant batejat, evidentment, Jean Luc Figueras.

Temes:

Gastronomia