Quixalada de luxe

Restaurant Roka: glamur japonès i efímer

  • El referent europeu de la ‘robata’ aterra en una terrassa de l’Hotel Arts sota el peix de Frank Gehry per servir els seus plats elaborats a la graella nipona de carbó fins al 16 de setembre

  • Quatre bons restaurants de Barcelona que et faran gaudir amb els seus ‘nigiris’

  • Però ¿què és un restaurant asiàtic?, per Pau Arenós

Restaurant Roka: glamur japonès i efímer

Rusne Draz

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si la ‘robata’ es coneix a Europa és, en bona part, gràcies a Rainer Becker, que va ser el primer que va instal·lar una graella japonesa al continent. Ho va fer a Londres amb el restaurant Roka, el 2004, i des d’aleshores el seu negoci ha anat conquerint terreny a la capital anglesa (ja té quatre restaurants allà) i s’ha expandit a Dubai, Istanbul, Riad i Kuwait.

Ara arriba a Barcelona de manera efímera com ja ha fet a Mallorca: en el cas de la capital catalana, estarà fins al 16 de setembre en una de les terrasses de l’Hotel Arts, sota el peix daurat de Frank Gehry.

Allà, les brases cobren protagonisme escènic mentre els comensals observen com els cuiners treballen amb aquesta manera tradicional que tenien els pescadors del nord del Japó de preparar les seves captures al carbó.

Roka

Marina, 19-21 (Hotel Arts). Barcelona

Telèfon: 934.838.090

Preu mitjà (sense vi): 75-80 €

Roka només serveix sopars (això, sí, els set dies de la setmana) en què el producte i la presentació estan a l’altura de la fama de la marca que ha anat construint Becker. I no tot és graella; també hi ha propostes fredes.

De manera que allà igual es pot disfrutar d’uns ‘dumplings’ de cranc reial, bacallà negre i gambes amb ‘chili’ rostit, que d’un ‘sushi’ de ‘wagyu’ amb caviar o un ‘sashimi’ de tonyina ‘yellowtail’ amb ‘yuzu’ i tòfona.

Una altra novetat: The Secret Pantry

L’espai és pur glamur, de manera que no hi falta una carta de còctels creatius ni la música que punxa un ‘dj’.

Notícies relacionades

No és l’única novetat gastronòmica de l’Hotel Arts. També ha obert, de manera permanent, The Secret Pantry, al qual s’accedeix a través de la –també nova– botiga de productes gurmet The Pantry, la majoria, catalans.

Un espai càlid i íntim on serveixen plats cuinats amb els productes que venen: formatges, embotits, bistec tàrtar, arròs cremós de bolets...