Queixalades saludables

‘Verde que te quiero verde’: 6 bons restaurants (gairebé) vegetarians de Barcelona (i un del Prat de Llobregat)

  • Els 5 millors restaurants de verdures d’Espanya, segons Rodrigo de la Calle

  • 5 consells perquè el teu fill mengi vegetarià

‘Verde que te quiero verde’: 6 bons restaurants (gairebé) vegetarians de Barcelona (i un del Prat de Llobregat)
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

És sabut (i comprovat) que es pot disfrutar d’una bona taulasense haver de tastar ni un gram de carn. El ventall de possibilitats comença a ser molt gran, així que millor que tinguis una llista de les que no fallen.

Com aquesta. En aquest article et recomanem bons restaurants vegetarians de Barcelona (incloem en la selecció un del Prat de Llobregat).

Green Espot Diagonal

The Green Spot, un habitual en la llista de millors restaurants vegetarians del món, estén la seva exitosa fórmula gastronòmica a un animat establiment a la zona alta. Una casa dels anys 70 amb porxo al costat d’un jardí de pins. ¿I què es menja allà? Doncs t’ho expliquem si llegeixes aquí la crònica de Green Spot Diagonal.

My Fucking Restaurant

Matteo Bertozzi aplica la imaginació als vegetals per aprofitar-los de les fulles a l’arrel en una cuina on el gluten no té lloc. Així de ‘fucking’ bo és My Fucking Restaurant.

Green & Burger

Aquest restaurant davant la Sagrada Família proposa una divertida bateria de plats plens de sabor i desenfadats que també poden disfrutar vegans i celíacs. Aquest establiment sense complexos demostra que les croquetes no necessàriament han de ser de carn si són de moniato amb formatge de cabra o de bolets i estan ben fetes. Ni les ‘burgers’ han de ser de vedella si les de llegums continuen estant de vici, com les preparen aquí. Així de bé es menja al Green & Burger.


Viva

El restaurant del Prat de Llobregat omple, amb els seus plats desenfadats per compartir, un buit gastronòmic en aquesta ciutat veïna del Parc Agrari del Baix Llobregat, una de les hortes més grans d’Europa. Així és la carta de Viva.


Fat Veggies

En aquest restaurant del carrer de París, 168, encenen cada matí respectant els ritmes antics. Després de la seva visita, en què va tastar plats com la croqueta de blat de moro (puré passat per la brasa) i emulsió de ‘mojo picón’, l’albergínia amb pebre vermell picant; la carbassa i mole verd, la pastanaga amb romesco i ‘gremolata’ de les seves fulles, Pau Arenós va escriure: «Fan equilibris amb els ingredients per traslladar-los a una dimensió desitjable i enlluernadora». Aquí tens més informació sobre Fat Veggies.


Xavier Pellicer

Notícies relacionades

El mestre de les verdures i la cuina ‘healthy’ d’alta volada, Xavier Pellicer, s’autodefineix com a ‘camell’ de les verdures. I exerceix a l’establiment homònim que té a l’Eixample, escollit al seu dia per la guia belga ‘We’re smart green guide’ com el millor restaurant de verdures del món. Aquí expliquem el perquè de l’èxit de Xavier Pellicer.


Gat Blau

Aquest restaurant dissenyat per Pere Carrió i Jo Mestres, i amb bon gust, proposa una cuina en què el vegetal és substantiu. Allà cobren sentit frases com ara «vegetal per a omnívors» o «militància vegetal» que defensa el primer. Així es menja a Gat Blau.