Hi ha vida allà fora

Deu terrasses per disfrutar d’un àpat a l’aire lliure fins i tot a l’hivern a Barcelona

No pateixis pel fred: en aquests llocs disfrutaràs d’un bon àpat a cel obert sense tremolar

Deu terrasses per disfrutar d’un àpat a l’aire lliure fins i tot a l’hivern a Barcelona
6
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

¿Qui ha dit que l’hivern no és temps de terrasses? Si ets dels que no pot prescindir de l’aire lliure encara que troni, nevi o glaci, apunta aquests locals amb espais oberts còmodes, bonics i condicionats per disfrutar d’un dinar o sopar sigui la temporada que sigui.

1. Anita’s: tot l’any davant el mar

Anita’s és una intenció clara d’homenatjar la situació geogràfica de Barcelona: entre el mar i la muntanya. Així va néixer l’estètica d’aquest restaurant, amb un decorat que tant pot recordar el d’un xiringuito de platja com el d’un xalet de muntanya. Perfecte, per tant, per a qualsevol època de l’any. Ara que arriba l’hivern, toca encendre la foguera de la llar de foc, com si estiguéssim a les altures, però sense renunciar a la brisa marina. A Anita’s, la terrassa amb vista espectacular al blau del Mediterrani està condicionada amb un tancament per disfrutar-la fins i tot en aquesta temporada menys donada a l’aire lliure. Aquí es menja ‘street food’ internacional elaborat amb mim, del matí a la nit, que inclou ‘lobster rolls,’ tacos, tàrtar o hamburgueses, entre altres especialitats. Un bon pla, tot l’any. Plaça de la Rosa dels Vents. 

2. Varela: urbana a la zona alta

La plaça de Molina s’ha convertit en un autèntic formiguer ‘foodie’ on conviuen restaurants de cuina mediterrània de bon nivell. Una de les obertures més recents és Varela, un establiment dedicat a la cuina de sempre, sense pretensions, però amb la senya d’identitat que caracteritza tots els establiments del mateix grup: una matèria primera d’una qualitat excel·lent i ben preparada. De la mateixa manera que fan al local contigu, La Xarxa, que ja fa gairebé un lustre que triomfa a la plaça. Tots dos establiments comparteixen, així, línia culinària amb bones peces de carn, truites saborosíssimes, mariscos diversos..., però també presenten un altre gran atractiu: les seves àmplies i còmodes terrasses, aclimatades amb estufes i mantes, on es pot disfrutar de llargues sobretaules tant al migdia com a la nit. Plaça de Molina, 4.

3. Gala: la més ‘instagramejable’

Gala, un restaurant amb un dels interiorismes més ‘instagramejables’ de Barcelona, no queda curt amb la seva terrassa. Sens dubte, una de les més espectaculars. Es tracta d’un pati de l’Eixample on una vegetació exuberant conviu amb mobiliari de ferro, com si fos un jardí anglès, amb coixins de colors i una font majestuosa d’esperit surrealista. Aquí es disfruta d’una carta a la qual especialitats japoneses conviuen amb especialitats mediterrànies i d’arreu del món, com un miratge de l’esperit cosmopolita de la ciutat. El més destacle: tenen una extensa i bona carta de còctels, que es disfruten més, encara, en aquest entorn immillorable. Provença, 288.

4. Hanki: ‘street food’ coreà en un pati protegit

Hanki és un petit restaurant que emula una cabana coreana. Però, més enllà que és una grata sorpresa per la seva bona cuina, a la qual regnen el ‘bibimbap’ (arròs amb ou, carn i verdura), la ‘bulgogi’ (vedella tallada i saltejada) i el ‘kimchi’, també sorprèn trobar-se al fons del local un pati jardí, gairebé amagat i a resguard del tumult de la ciutat. Està ben preparat per als mesos de fred, ple de plantes i amb una tranquil·litat contagiosa. No fa falta dir res més. Guillem Tell, 23.

5. Dos Torres: la més burgesa

Poques terrasses són tan senyorials com la del Dos Torres, ubicat al jardí frondós i majestuós d’una antiga mansió modernista a la frontera entre Sarrià i la Bonanova. I, com a bons burgesos, aquí s’està parlant de luxe, amb totes les comoditats que es requereix per estar a gust a l’exterior en aquesta època de l’any. La carta està basada en una cuina de mercat amb tocs contemporanis, amb l’objectiu de mantenir el sabor i l’essència dels productes. Via Augusta, 300.

6. Hotel Mirlo: en un jardí protegit

El Niu del Mirlo, a l’Hotel Boutique Mirlo, ubicat a l’avinguda del Tibidabo, acaba d’estrenar una magnífica terrassa d’hivern establerta sota la pèrgola del jardí a la qual es cola el sol hivernal per disfrutar de tota la seva calidesa. L’espai té la particularitat de ser zona protegida per l’ajuntament de la ciutat, gràcies a la diversitat de les plantes i dels arbres que allotja. A l’interior de la terrassa d’hivern, uns brasers mantenen un ambient càlid i acollidor de nit. Decoració rústica, molt cuidada i amb gust pels detalls, i una oferta gastronòmica ‘healthy’ i de soca-rel mediterrània. Avinguda del Tibidabo, 32.

7. Four Corners: la més moderna

El Poblenou és el barri modern per excel·lència i la proposta gastronòmica del restaurant del molt ‘cool’ Hotel The Hoxton, Four Corners, pizzes a l’estil de Detroit (és a dir, de massa de pa mooolt gruixuda), es pot disfrutar a la seva agradable terrassa oberta tot l’any i condicionada amb estufes. Queda a la part posterior de la Torre Agbar, protegida del trànsit, tranquil·la, àmplia i ideal per anar-hi en família i amics. Diagonal, 205.

8. Contraban: la més amagada

El pati de Contraban, el restaurant d’un dels hotels ‘boutique’ més bonics de Barcelona, Wittmore, està escalfat i disposa del jardí vertical més alt de la ciutat. Té encant alhora que resulta transgressor. Obert als migdies i a les nits, és ideal per disfrutar de la traça del xef Alain Guiard, especialitzat en cuina regional i vins naturals. A la nit, a més, després de sopar fora, es pot entrar al saló al costat de la llar de foc i disfrutar d’un còctel. Els dijous a la nit també hi ha música en directe. Una meravella. Riudarenes, 7.

9. Azimuth Rooftop Bar: còctels amb vista

Notícies relacionades

L’Hotel Almanac ho té tot: un interiorisme elegant i amb tot luxe de comoditats; un ‘spa’ de somni; un restaurant amb firma de Rodrigo de la Calle, Virens, amb gastronomia basada en productes naturals vegetals, i també Azimuth, un dels millors ‘rooftops’ de Barcelona. De fet, és de les poques terrasses de la ciutat que té zona ‘indoor’ amb vista i calefacció a la part exterior. Tenen una carta de ‘snacks’ internacionals i cocteleria, i cada cap de setmana ofereixen música en viu (cantant en directe els divendres i ‘dj’ els dissabtes). Gran Via de les Corts Catalanes, 619.

10. Hotel Cotton House: comoditat

Entrar a l’Hotel Cotton House és emprendre un viatge en el temps, a l’època colonial. Un passeig per aquesta institució deixa qualsevol meravellat i la seva terrassa és un altre atractiu per a qui busqui un espai a l’aire lliure, bonic, elegant i lluny de l’atrafegament urbà. És a la part posterior de l’hotel, accessible des del Bar & Restaurant Batuar, en un ampli pati illa molt característic dels edificis de l’Eixample. Ideal tant de dia com de nit, es ve a aquesta terrassa per a un còctel, un cafè o per disfrutar de la gastronomia d’estil mediterrani, sempre que el temps ho permeti. Gran Via de les Corts Catalanes, 670.