Aires mediterranis

Tela Marinera: menjant a peu de iot

  • Aquest restaurant de Badalona proposa una carta cuidada amb bon producte de proximitat que va més enllà dels plats amb sabor de mar. I això que té vistes als barcos del port esportiu

Tela Marinera: menjant a peu de iot
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Si no tens barco i tens gana, sempre pots anar al Tela Marinera, a l’Hotel Marina Badalona, al costat del port esportiu. I no només perquè dinaràs o soparàs a peu de iot, sinó perquè serà en un entorn d’allò més nàutic, ja que la seva elegant decoració s’ha inspirat en els barcos que repunten el paisatge d’aquest nou establiment.

Així que, entre fustes i tonalitats blaves i amb una llum (si hi vas de dia) que inunda el diàfan interior i la terrassa, podràs tastar els plats del xef Dídac Alcoriza. Molts dels plats, només faltaria, fan gust de mar, com les vieires a la planxa i el morro de bacallà, per posar dos exemples. 

Arrossos a la llauna

També hi ha arrossos a la llauna, que els demana el cos en aquest entorn: negre amb xipirons i allioli d’alga, de gambes vermelles i sípia del Maresme, de llamàntol... Però compte també amb les carns, com l’excel·lent tataki de vedella i la galta a baixa temperatura.

Notícies relacionades

Plats d’aires clàssics, de soca-rel catalana, però amb presentacions i tocs moderns. I sempre elaborats amb productes de proximitat: peix fresc de la llotja, verdures d’horts ecològics pròxims, ous de gallines en llibertat, carns de Girona, pans fets amb massa mare i farina ecològica...

A l’hotel també hi ha La Vermutería, un racó on anar de tapes de manera més informal i assequible a peu de carrer, i El Fanal, a la planta 14, on es pot prendre alguna cosa amb vistes de 360 graus. Abans que acabi l’any obrirà un restaurant d’alta volada a la tercera planta que pretén convertir-se en la referència gastronòmica de la ciutat. Aquest objectiu sí que és tela marinera.