Gastronomia perifèrica

Aquests són els millors bars i restaurants de barri de Barcelona segons la guia Repsol

  • La petrolera distingeix amb els seus solets els llocs desitjables lluny del centre de la ciutat en els quals es pot prendre alguna cosa o menjar a preu assequible

Aquests són els millors bars i restaurants de barri de Barcelona segons la guia Repsol
5
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

La nova edició de solets Repsol, que distingeixen els llocs desitjables on prendre alguna cosa o menjar a preu assequible (xiringuitos i terrasses, bars i restaurants de carretera, llocs on fan guisats...) se centren en la seva cinquena edició en establiments que es troben fora del centre de la ciutat en els quals es menja molt bé sense haver de sortir del barri.

L’equip d’experts en gastronomia de la guia de la petrolera ha assenyalat barres, cases de menjars, cafeteries, vinoteques i establiments de ‘fast good’ repartits per tot Espanya per «democratitzar la gastronomia i detectar llocs interessants en tots els racons d’Espanya; ha volgut posar el focus en els districtes més perifèrics, que estan atraient talent gràcies als joves veïns que s’hi instal·len cada dia», en paraules de María Ritter, directora de guia Repsol.

Sants, Poblenou, Horta-Guinardó...

Els barris de les capitals de província i principals ciutats d’Espanya més allunyats del centre són els protagonistes: Carabanchel, Vallecas, Barajas i Usera, a Madrid; Sants, Poble Nou, Horta-Guinardó i Nou Barris, a Barcelona; Cedro, Algirós, Benimaclet, Patraix i Torrefiel, a València; Nervión, Triana, Los Bermejales i Los Remedios, a Sevilla i Deusto, Miribilla i Abando, a Bilbao, entre d’altres. 

A més, en aquesta ocasió, els usuaris de la guia Repsol podran participar en una enquesta per elegir els seus solets de barri preferits. Fins al 20 d’octubre, estarà disponible a la web i entre els participants se sortejaran dues nits d’hotel a Alacant i un sopar i un dinar en un solet de la ciutat. Un total de 32 establiments de 15 ciutats espanyoles participen en l’enquesta, que està oberta a tots els usuaris de Guia Repsol.

Aquestes són les valoracions que han fet els experts de Repsol dels solets de barri de Barcelona.

Les Corts

Les CortsMà de Morter

«Josep Bonavida cuina plats tradicionals (atenció als peixos i les cremes) a la Maternitat i Sant Ramon (les Corts). L’ajuden dues Mireias: la seva mare i (en sala) la seva germana».

Bolero Bar

«Per esmorzar o prendre alguna cosa a la tarda en un local amb gràcia si passeges per les Corts. El menú del dia sol tenir plats típics catalans».

Les Corts

«Molt a prop del Camp Nou es troba aquest restaurant petit, gairebé amagat. Original presentació als plats i tapes, dels quals els peixos del Mediterrani són protagonistes.»

Nou Barris

La Bodegueta d’en Miquel

«Si ets a la Prosperitat (Nou Barris) has de passar per La Bodegueta d’en Miquel almenys a prendre l’aperitiu. Conserves, vi a granel i tapes senzilles però ben pensades».

Bar Navarro

«A Nou Barris, més concretament a la Prosperitat, es troba aquest bar, que és pura tradició. Esmorzars, plats combinats i molt bon tracte».

La Cholita

«Es pot menjar orella de porc marinada, ostra del Delta i albergínia de ‘shiro miso’ a Vilapicina i la Torre Llobeta (Nou Barris) i La Cholita és aquí per demostrar-ho».

Casa Angelita

«Carta curta i esperes llargues –que valen la pena– a Nou Barris. La seva estètica és de barri i el seu producte, molt bo, sobretot es percep en l’arròs caldós amb llamàntol i els canyuts (navalles)».

El Clot – la Sagrera

La Marcelina

«En un dels locals més antics del barri de la Sagrera, Fran i Alexandra, veïns del barri, aposten des del 2019 per la cuina casolana i senzilla».

Lanto

«Local actual all Clot per menjar al migdia ‘el que el mercat ens dicta’». Gastronomia de barri amb atenció contínua a les opcions veganes i sense gluten».

Sarrià-Sant Gervasi

Sarrià-Sant GervasiAmaica

«Carlos Salvador és un excel·lent cuiner que ha passat per Mugaritz, Alkimia i Gresca que proposa plats bons, senzills i assequibles a Sarrià».

El Tomás de Sarrià

«Molts diran que no pots marxar de Barcelona sense tastar les braves d’El Tomás de Sarrià. En algun racó del local, entre el bullici i la rapidesa, et sents com a casa».

Gerbard

«Anar a Gerbard és menjar a casa tot i que visquis a quilòmetres de Sarrià. Si pots, tria l’arròs amb cérvol. I, si tens sort, potser trobes també música en directe».

Mandri

«Són molt especials les braves del Mandri, a Sarrià, però també el seu pollastre arrebossat i les seves carxofes fregides. La família Pujado Massana va obrir aquest bar el 1966 i cuinen des d’aleshores».

Sants-Montjuïc

Terra d’Escudella

«El restaurant de Roger Sànchez té un passat com a associació cultural i llibreria i un menú de cuina catalana que ronda els 10 euros. Una parada interessant a Sants».

La Bodegueta de Cal Pep

«Per prendre l’aperitiu a Sants, tant pels seus vins i vermuts com per les seves tapes. Un bar de sempre al qual convé anar aviat si vols trobar taula».

La Terraza Miró

«Tapes imaginatives i plats ideals per compartir al barri de Sants. Les braves amb salsa de sobrassada i el pollastre Franky, cruixent amb xili dolç, són ‘best-sellers’».

Eixample

Celler Can Ros

«El seu horari flexible i el seu bocata de mandonguilles caracteritzen aquest celler de l’Eixample, obert des de l’any 70. No t’oblidis de demanar també la seva truita de carxofes».

Can Kenji

«Un bar izakaya on les tapes japoneses es fonen amb la cuina mediterrània. El resultat: plats sorprenents com el llom amb col i ‘kimchi’ o el ‘tataki’ de bonítol amb salmorejo».

Horta-Guinardó

La Esquinica

«Francisco i Jose María van arribar a Barcelona des de Terol als 70, per a alegria dels veïns d’Horta. Les seves braves i el seu peix fregit de l’Ebre el fan un imprescindible per anar de tapes a Barcelona».

La Bodegueta d’Horta

«Vi a granel que pots tastar abans de comprar i bona selecció de ginebres a Horta. Quant a les tapes: formatge ‘payoyo’ de Cadis, ibèrics de Huelva i xistorra de Navarra».

El Mirador

«A Can Baró (Horta) hi ha un lloc molt de barri on menjar plats casolans típicament espanyols. Menú, tapes elaborades i postres molt bons».

Delicias

«Històric bar del Carmel que Juan Marsé va posar al mapa en els 60 a ‘Últimas tardes con Teresa’. Pots assaborir tapes de sempre abans de passejar cap als búnquers».

Poblenou

Belleville

«Queda a prop de la Rambla del Poblenou i té plats de cuina francesa i catalana. A més, compta amb una interessant selecció de vins naturals i temptadores postres».

Trébol

«Molt popular al barri del Poblenou, serveixen tapes amb accent gallec amb una imbatible relació qualitat-preu. Val la pena tastar el braó de porc, els callos i el pop».

L’Artesana Poblenou

«Pau Pons, Héctor Barbero i Romina Reyes regenten aquest bar de cuina catalana popular amb imaginació en un menú substanciós a un preu lògic. Tasteu els seus callos i la papada amb navalles».

Gràcia

Notícies relacionades

Pappa e Citti

«Per descobrir la cuina sarda, pocs llocs millors que aquest restaurant de Gràcia. Abans de començar amb el ‘ragoût’ o la ‘fregola’, comparteix una taula de productes típics de l’illa».