Distincions gastronòmiques

Repsol atorga tres sols a Iván Cerdeño (Toledo) i El rincón de Juan Carlos (Tenerife)

  • La guia de la petroliera premia els dos restaurants per «incorporar a les seves cuines les influències socioculturals i singularitats dels seus respectius entorns»

  • Una dotzena d’establiments aconsegueixen el segon sol i 83 n’estrenen un en l’edició del 2022, presentada aquest dilluns a Sant Sebastià

Repsol atorga tres sols a Iván Cerdeño (Toledo) i El rincón de Juan Carlos (Tenerife)

Guía Repsol

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Dos nous restaurants, Iván Cerdeño (Toledo) i El rincón de Juan Carlos (Tenerife), han aconseguit tres sols Repsol, la màxima distinció de la guia gastronòmica de la petroliera espanyola.

En la seva edició 2022, la publicació ha premiat amb 97 sols «projectes en els quals destaquen els seus enfocaments renovats per donar resposta al comensal ‘conscient’, que abraça la naturalesa i reivindica la memòria autòctona, en un escenari de clar renaixement a les cuines».

Influències socioculturals

Repsol ha remarcat el compromís d’Iván Cerdeño i dels germans Juan Carlos i Jonathan Padrón, d’El rincón de Juan Carlos, per «incorporar a les seves cuines les influències socioculturals i singularitats dels seus respectius entorns».

Segons la guia, «Cerdeño consolida una cuina amb gran identitat establerta sobre tres pilars: el producte de temporada, la sinergia amb l’entorn de les Muntanyes de Toledo i la ribera del Tajo, i la memòria històrica d’un territori revisada sota el seu particular prisma i tècnica».

Per la seva banda, després de 18 anys cuinant a Los Gigantes (Santa Cruz de Tenerife), El rincón de Juan Carlos està en un nou i elegant espai de la costa d’Adeje amb magnífiques vistes al mar. «Allà, els germans Padrón llueixen la seva proposta gastronòmica sense límits, una cuina d’arrels que venera el mar, el bon producte i els sabors marcats que tant els identifica a cada mos».

12 novetats en la categoria de dos sols

En la categoria de dos sols, hi ha hagut 12 novetats repartides per tot el territori: els bascos Arrea! (Àlaba), Celler Katxiña (Guipúscoa), Cancook (Saragossa), Estimar (Madrid), Ikaro (La Rioja), Kaleja (Màlaga), La Biblioteca (Navarra), Odiseo (Múrcia), Pablo (Lleó), Raúl Resino (Castelló), Tula (Alacant) i Xavier Pellicer (Barcelona).

83 restaurants estrenen un sol

Entre els 83 restaurants que estrenen un sol destaca, segons Repsol, «l’empenta de la Generació Z, com Alejandro Serrano (Miranda d’Ebre), Cañitas Maite (Casas-Ibáñez), Fuentelgato (Huerta del Marquesado) i Kabo (Pamplona), tots amb joves d’uns vint anys al comandament dels fogons», i el ressorgir del negoci familiar en projectes on la confiança de treballar amb la parella, el fill o els germans s’imposa, com Damasqueros (Granada), Mas Marroch (Girona), AQ (Tarragona), Quimbaya (Madrid), Baeza & Rufete (Alacant), Casa Maruka (Balears) o Gotzon (Biscaia).

En total, ja són 666 els restaurants amb sols Repsol repartits per tot Espanya.

A l’acte de presentació de la guia, celebrat aquest dilluns al Teatre Victoria Eugenia de Sant Sebastià sota el lema ‘Arriba el plat fort’ i conduït per Carlos Latre i Ainhoa Sánchez, han assistit més de 150 xefs de la talla de David Muñoz, Elena Arzak, Javier Torres, Maca de Castro, Martín Berasategui, Paco Roncero, Fina Puigdevall, Pepe Solla, Ricard Camarena...

Quatre sols sostenibles

El sol sostenible ha sigut per a quatre restaurants que han exhibit el seu esforç i compromís amb la sostenibilitat: el madrileny Coque (tres sols), l’alacantí Monastrell (dos sols), l’habitant de Talavera de la Reina Raíces (un sol) i el donostiarra Kofradia.

Notícies relacionades

Aquest premi es va estrenar el 2021 amb el reconeixement a Azurmendi (tres sols).

Valora aspectes relacionats amb el consum eficient d’energia, la gestió energètica responsable, l’ús d’energies renovables, la gestió de l’empremta de carboni, la mobilitat, la digitalització i la formació o l’aprofitament i l’ús de productes amb garantia d’origen i autoproducció.