la recepta de la meva vida

Recepta de raviolis de 'txangurro' amb salsa americana

"Soc argentí i en una escapada a Euskadi amb el meu soci Ekaitz vaig menjar per primera vegada 'txangurro' a la brasa. Ho recordo tot d'aquella primera vegada", diu el cuiner de Koska Taverna

zentauroepp44146465 on receta180720133921

zentauroepp44146465 on receta180720133921 / CAMILA TOVAR TRUJILLO

1
Es llegeix en minuts
Eduardo Marchesi (Rioba)

PER A QUATRE PERSONES

PER ALS RAVIOLIS DE 'TXANGURRO'

Ingredients

- 500 g de carn de bou de mar (dues peces de 700 grams aproximadament)

- 350 g de pastanaga

- 500 g de porro

- 2 alls

- Fumet

- Sal

- Pebre negre

- 1 fulla de llorer

- 20 unitats de massa 'wanton'


Elaboració

1. Feu un sofregit amb la pastanaga, el porro i l’all. Reserveu-ho.

2. Per cuinar el bou de mar (viu), prepareu una olla gran amb aigua freda fins que els bous quedin coberts i afegiu-hi 40 grams de sal per cada litre d’aigua. Coeu-ho durant 10 minuts a partir del moment en què comenci a bullir.

3. Refredeu-ho amb aigua i gel. Separeu-ne la carn i el corall.

4. Afegiu el llorer i el pebre al sofregit i cobriu-ho amb el fumet. Cuineu-ho fins que es redueixi i reserveu-ho.

5. Cuineu la massa de 'wanton' en aigua bullint amb sal.

6. Refredeu la pasta en aigua freda amb gel.

7. Munteu els raviolis.


PER A LA SALSA AMERICANA

Ingredients

- 20 llagostins

- 350 g de ceba

- 250 g de pastanaga

- 10 cl de brandi

- Fumet

- 10 cl de salsa de soja

- 20 g de pebre vermell fumat

- Sal


Elaboració

1. Peleu i separeu els caps dels llagostins i reserveu-ho.

2. Feu un sofregit amb la ceba i la pastanaga. Quan estigui ben sofregit, afegiu-hi els caps i les pells, el pebre vermell i la salsa de soja. Deixeu-ho 1 minut i aboqueu-hi el brandi i flamegeu-ho.

Notícies relacionades

3. Cobriu-ho amb el fumet i cuineu-ho durant 15 minuts.

4. Processeu-ho tot junt i passeu-ho per un colador fi.