A LA ITALIANA

Pork: aquestes pizzes són molt porques

Pork elabora pizzes amb la carn dels animals que Oriol Rovira cuida a la seva granja

pizza

pizza

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Les pizzes s’han de menjar amb les mans. Per alguna cosa són el plat més popular del planeta. ¿Una porcada? Potser per a aquells finolis que no deixen anar els coberts de cap manera. Però per a pizzes porques de veritat, les que acaba de crear Oriol Rovira a Pork... boig per tu. El xef d'Els Casals (una estrella Michelin) treu partit a la granja familiar de Sagàs (Berguedà), on cria porcs i elabora embotits, tant per al seu establiment com per a molts altres. Entre ells, és clar, Pork, consagrat a aquesta carn.

Allà prepara plats més o menys previsibles i tradicionals, com l’orella a la graella amb mongetes de Santa Pau, les galtes rostides amb olives i tomàquet, el braó... Perquè, ja se sap, del porc s’aprofita tot. I Rovira l’aprofita tant que s’ha tret de la jaqueta curta pizzes en què la carn d’aquest animal és protagonista. Molt porques, sí. De vici.

ENROTLLADA

Com la que llueix el nom del restaurant, i que porta llonganissa, botifarra negra, botifarra blanca i botifarra de perol sobre una base de tomàquet i mozzarella de búfala fresc. Com la denominada Un altre rotllo, i que, precisament, és una pizza enrotllada que a l’interior amaga trossos d’espatlleta de porc, a més de mozzarella (també de búfala fresca), tomàquet i ruca. I com l’Escalivada Pork (botifarra de perol, mozzarella, tomàquet, albergínia, pebrot, carbassó, ceba, xampinyons i mongetes de Santa Pau).

Notícies relacionades

Encara hi ha més porc a la italiana, encara que menys sorprenent: la pizza de sobrassada i la Caprese (amb pernil ibèric, mozzarella, ruca i tomàquet cirera).

Pork... boig per tu

Consolat de Mar, 15. Barcelona Telèfon: 93.295.66.36 Preu mitjà (sense vins): 20 €

Masses fermentades un dia, fines i elàstiques, que es couen en un forn napolità de llenya juntament amb els ingredients de l’hort de Rovira. Amb ell i amb una brasa treballa el xef a Pork. Res més, ja que prescindeix del gas i l’electricitat per donar sortida a una carta on també hi ha entrepans, coques, amanides i arrossos.