A LA ITALIANA
Pork: aquestes pizzes són molt porques
Pork elabora pizzes amb la carn dels animals que Oriol Rovira cuida a la seva granja

pizza
Les pizzes s’han de menjar amb les mans. Per alguna cosa són el plat més popular del planeta. ¿Una porcada? Potser per a aquells finolis que no deixen anar els coberts de cap manera. Però per a pizzes porques de veritat, les que acaba de crear Oriol Rovira a Pork... boig per tu. El xef d'Els Casals (una estrella Michelin) treu partit a la granja familiar de Sagàs (Berguedà), on cria porcs i elabora embotits, tant per al seu establiment com per a molts altres. Entre ells, és clar, Pork, consagrat a aquesta carn.
Allà prepara plats més o menys previsibles i tradicionals, com l’orella a la graella amb mongetes de Santa Pau, les galtes rostides amb olives i tomàquet, el braó... Perquè, ja se sap, del porc s’aprofita tot. I Rovira l’aprofita tant que s’ha tret de la jaqueta curta pizzes en què la carn d’aquest animal és protagonista. Molt porques, sí. De vici.
ENROTLLADA
Com la que llueix el nom del restaurant, i que porta llonganissa, botifarra negra, botifarra blanca i botifarra de perol sobre una base de tomàquet i mozzarella de búfala fresc. Com la denominada Un altre rotllo, i que, precisament, és una pizza enrotllada que a l’interior amaga trossos d’espatlleta de porc, a més de mozzarella (també de búfala fresca), tomàquet i ruca. I com l’Escalivada Pork (botifarra de perol, mozzarella, tomàquet, albergínia, pebrot, carbassó, ceba, xampinyons i mongetes de Santa Pau).

Encara hi ha més porc a la italiana, encara que menys sorprenent: la pizza de sobrassada i la Caprese (amb pernil ibèric, mozzarella, ruca i tomàquet cirera).
Pork... boig per tu
Consolat de Mar, 15. Barcelona Telèfon: 93.295.66.36 Preu mitjà (sense vins): 20 €
Masses fermentades un dia, fines i elàstiques, que es couen en un forn napolità de llenya juntament amb els ingredients de l’hort de Rovira. Amb ell i amb una brasa treballa el xef a Pork. Res més, ja que prescindeix del gas i l’electricitat per donar sortida a una carta on també hi ha entrepans, coques, amanides i arrossos.
- Drets laborals Renúncies per venjança: la tendència que més temen les empreses
- La nova Via Laietana s’inaugura el dia 29 amb una gran festa popular
- Als 50 anys Mor Esperanza García, exdiputada del PP i delegada de la Junta d'Andalusia a Catalunya
- Pablo Gil, economista: "Això és el que has de fer per invertir si guanyes 1.000 euros al mes"
- Carta a Rutte Sánchez trasllada al secretari general de l’OTAN que es plantarà a la pujada de la despesa militar
- El Corte Inglés guanya un 6,7% més el 2024, fins als 512 milions
- Espanya vol ajornar la implantació del preu de la llum cada 15 minuts
- Les companyies d’aliments malgasten 6,5 quilos de productes per tona
- Unai Sordo: «¿Avançament electoral? No malgastem l’opció d’arribar a la plena ocupació»
- L’advocada general de la UE avala la multa de 4.300 milions a Google