Dolça rebel·lia

Les coques de Sant Joan més originals per revolucionar la revetlla

Les pastisseries es reinventen amb peces creatives i sorprenents a base de sabors nous, presentacions trencadores i ganes de marcar tendència

Aquestes són les millors coques de Sant Joan de Catalunya del 2025

Aquestes són les 50 millors pastisseries de Catalunya del 2025

Torrija, Brûlée, Llardons LAtelier

Torrija, BruÌ‚lée, Llardons LAtelier / El Periódico

4
Es llegeix en minuts

Les coques continuen sent el cor dolç d’una nit que convida a compartir: Sant Joan. I tot i que, segons el Gremi de Pastissers, les clàssiques continuen sent les favorites –de llardons, fruita confitada, crema o nata–, també hi ha una explosió de novetats pensades per satisfer clients curiosos, ‘foodies’ i noves generacions que busquen sorprendre i deixar-se sorprendre. Les pastisseries aposten per la innovació, perquè la revetlla també és una ocasió per lluir-se, marcar tendència i crear productes que es comparteixin tant a la taula com a les xarxes socials. Això sí, hi ha una cosa que totes les propostes tenen en comú: el respecte pel producte, l’ofici artesà i les ganes d’emocionar. ¡Que comenci la festa!

La coca tropical de Carrió. /

EL PERIÓDICO

La coca tropical (Oriol Carrió)

Una de les coques més evocadores de l’any és la de Carrió (Bailèn, 216). Brioix clàssic farcit de cremós de coco i ‘ganache’ de xocolata amb fruita de la passió. Rematada amb punts de mango infusionat amb fava ‘tonka’, ratlladura de llima i menta fresca. Tropical, elegant i molt actual. Tota una (molt grata) sorpresa.

Els gelats de coca de Sant Joan de Delacrem. /

EL PERIÓDICO

El gelat de coca de Sant Joan (Delacrem)

Massimo Pignata, mestre gelater de Delacrem (passeig de Sant Joan 59; Enric Granados, 15, i Muntaner, 53), torna a oferir les seves particulars reinterpretacions del dolç de la revetlla: un gelat de coca de llardons i un altre de coca clàssica, disponibles en els seus tres punts de venda. Una forma refrescant i deliciosa de viure la revetlla en cucurutxo o terrina.

La coca de pistatxo de Hofmann. /

EL PERIÓDICO

La massa farcida de pistatxo i cítrics (Hofmann)

El pistatxo està de moda, i aquí, en la seva màxima expressió. Lareconeguda pastisseria Hofmann(Flassaders, 44) sorprèn amb una coca de massa esponjosa farcida de ‘gianduja’ de pistatxo i matisos de ‘yuzu’. Està acabat amb glas cruixent, crumble de pistatxo i daus de taronja confitada.

La coca pintada de vermell de Natcha. /

EL PERIÓDICO

La coca de massa de croissant pintada de vermell (Natcha)

El concurs que distingia la Millor Coca de Sant Joan 2025, la pastisseria Natcha (avinguda de Sarrià, 45) ha sigut la vencedora en la categoria creativa. Amb massa de croissant pintada de vermell, ‘frangipane’ de coco, cremós de mascarpone, llima i melmelada de gerd, decorada amb fruita fresca. Claudio Sandino firma aquesta joia.

La coca Selva Negra de Vallflorida. /

EL PERIÓDICO

Les coques de pistatxo, de pasta de full de croissant i Selva Negra (Vallflorida)

Aquest anyLluís Costa llança tres novetats a Vallflorida (carretera de Montseny, 12, Sant Esteve de Palautordera): coca de pistatxo amb compota de taronja i galeta cruixent; coca de pasta de full de croissant amb crema de mantega, i coca Selva Negra, amb crema de xocolata de Veneçuela, compota de cirera i nata de vainilla. Artesania i creativitat a cada peça.

La ‘cocapastís’ de formatge de Jon Cake. /

EL PERIÓDICO

La ‘cocapastís’ de formatge (Jon Cake)

Una picada d’ullet entre dos mons a Jon Cake (Assaonadors, 29): la coca tradicional versió pastís de formatge. És una col·laboració amb la pastisseria Carrió. Dos grans d’aquest món fusionen així les seves dolces respectives per a unes postres que són la bomba. Brioix llarg fermentat amb fruites confitades, convertit en base per a un pastís de formatge amb matisos clàssics. Un ‘hit’ que torna després de l’èxit d’anys anteriors.

La coca de pistatxo i cirera de Bubó. /

EL PERIÓDICO

La coca de pistatxo i cirera (Bubó)

Des del Born, Bubó (Caputxes, 10) presenta la seva aposta: massa suau, compota de cirera natural i ‘topping’ de pistatxo. Estètica, acolorida i amb l’equilibri just entre acidesa i dolçor. Lleugera, elegant i perfecta per tancar una nit de foc i dolçor amb la gran tendència del moment: el pistatxo.

La coca de Pasté. /

EL PERIÓDICO

La cremosa coca ‘cheesecake’ (Pasté)

Especialistes en pastissos de formatge, la pastisseria de Gràcia Pasté (plaça del Diamant, 4) llança un cremós ‘cheesecake’ amb base de galeta i el sabor d’una coca de Sant Joan. Textura sedosa i notes clàssiques que emocionen.

La coca de llimona, alfàbrega i oli d’oliva de Brunells. /

EL PERIÓDICO

La coca de llimona, alfàbrega i oli d’oliva (Brunells)

Notícies relacionades

Una pastisseria centenària no deixa d’innovar. A Brunells (Princesa, 22), l’estrella d’aquest any és la seva coca de brioix amb llimona, alfàbrega i oli d’oliva. Fresca, mediterrània i sorprenent. Creació de Miquel Chamorro, que ja va guanyar el premi a la Millor Coca Creativa 2024.

La Coca Torrija de L’Atelier. /

L‘Atelier

La Coca Torrija (L’Atelier)

Com si es tractés d’una cita anual amb l’avantguarda dolça, els pastissers Eric Ortuño i Ximena Pastor, al capdavant de L’Atelier, presenten les seves cèlebres coques creatives, reinterpretacions que tenen gust d’història però es vesteixen de contemporaneïtat. Entre les més celebrades, destaquen la Coca reus, la Tatin i, com a gran novetat de la temporada, la Coca Torrija: un brioix tendre, embegut en una crema infusionada amb taronja, canyella i llimona,coronat amb una provocadora capa de gema cremada.