Una carta amb ànima
Contraban: ¿de què tenen gust les emocions?
El restaurant de l’Hotel Wittmore serveix plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que s’inspiren en els sentiments que sorgeixen durant el procés creatiu
Alain Guiard (La Mundana, Santa Burg, A Restaurant) continua divertint-se i divertint-nos. Ara ho fa amb Contraban, la nova proposta gastro de l’Hotel Wittmore. El xef ja estava col·laborant amb aquest establiment amagat del Gòtic (Riudarenes, 7) i, ara que el restaurant ha canviat de nom, li ha donat un pas de rosca més personal.
Això es tradueix en una carta de saborosos plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que no s’estructura en els típics apartats de primers, segons i postres, sinó en les emocions que sorgeixen durant el procés creatiu: impaciència, frustració, nostàlgia, llibertat...
Vegem-les. De la impaciència surten cosetes ràpides com els pans amb el trio de mantegues (fumada, amb pebre d’Espelette i d’algues).
Evoca la llibertat mos que pot prendre’s a qualsevol hora, com les croquetes de bacallà i allioli d’alls rostits i julivert.
Excitació creativa en carpaccios
Quan el xef es queda en blanc, es refugia en combinacions senzilles que ajuden a desbloquejar-se com l’amanida de tomàquet confitat, burratina i oli d’alfàbrega.
I quan sent una excitació creativa ho tradueix en carpaccios que tracta com una tela, com el d’escamarlà amb crema agra i caviar.
Sobreàtic, terrat per al ‘finger food’
La frustració arriba en plats que no pots menjar primer de tot perquè necessiten la intervenció del cambrer, com la remolatxa amb formatge crema i salsa de trufa, embolicada en una crosta d’argila que trenquen davant teu.
Notícies relacionadesLa nostàlgia es materialitza amb evocacions a la infància com els macarrons del cardenal amb secret ibèric... Tot això es pot sentir a la sala o al bonic pati interior, amb un jardí vertical hipnòtic.
L’hotel ha obert al públic Sobreàtic, el seu terrat, l’encant del qual només podien disfrutar els hostes de l’hotel. De 16.00 a 22.00 hores, els fans del bon ‘finger food’ tenen un altre ‘must’ per apuntar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- Les barraques de Montcada pugen un 25% després de dos anys d’oblit
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- TENNIS Alcaraz s’acomiada en quarts de final i deixa orfe Madrid
- Copa Amèrica de vela Una regatista d’estirp a l’equip espanyol
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Apunt Queden cinc finals