Idees originals
Què fer amb una carbassa a la cuina (en comptes de decorar-la per a Halloween)
Alain Guiard (La Mundana, A Restaurant, Hotel Wittmore) et proposa tres plats amb un toc divertit elaborats amb aquest versàtil ingredient

ealos9267582 dia por delante calabazas181105122145
Arriba Halloween i les carbasses decorades amb aquelles mirades i boques que –suposadament– fan por. Nosaltres som més de fer goig, així que aquestes carbasses les utilitzarem per cuinar-les. I per a això acudim a un xef amb idees efervescents com Alain Guiard, un dels caps de La Mundana, que també dirigeix A Restaurant, a l’hotel Neri, on acaba de renovar la carta per adaptar-la a la tardor, i la proposta gastronòmica de l’hotel Wittmore, la tornada del qual, al febrer, estarà marcada per uns plats d’arrel clàssica amb tocs contemporanis.
Guiard ens suggereix fer aquests tres plats amb un toc divertit perquè pugueu donar carbassa en el millor sentit de l’expressió. És a dir, en el gastronòmic.
Amanida de carbassa i ‘stracciatella’

«Talleu per la meitat, horitzontalment, una carbassa violina i poseu-la a escalivar sense res, amb la pell, al forn a 190 graus durant 45 minuts, fins que quedi ben escalivada i tendra. Deixeu refredar fora del forn. Peleu-la, talleu-la a grills i reserveu-los.
D’altra banda, poseu la ‘stracciatella’ en el centre del plat, uns grills de la carbassa escalivada, tireu-hi oli de pipes de carbassa, una mica de vinagreta de mostassa tradicional molt suau (per donar-li acidesa), sal de Maldon i pebre, i acompanyeu-ho amb brots d’enciam, fulles de mostassa salvatge, espinacs i unes torrades de pa de cereals».
Crema de carbassa amb pipes garapinyades i anguila fumada

«A la carbassa li va molt bé el toc fumat. En aquest plat, en comptes de bacó hi posarem una anguila fumada, que és més lleugera. Feu un sofregit de ceba amb la carbassa, afegiu-li quatre pells de l’anguila fumada, sofregiu-ho bé i cobriu-ho amb brou de verdures.
Quan la carbassa estigui ben cuita, com compota, passeu-ho tot per la batedora per triturar-ho amb un parell de daus de mantega perquè quedi cremós, amb textura de puré, no líquid.
Poseu-ho al plat i afegiu-li unes gotes de nata agra, pipes garapinyades i uns trossets d’anguila fumada. La crema tindrà prou consistència perquè els trossos quedin flotant».
Crema catalana de carbassa a la vainilla

«Unes postres divertides per a unes quatre o cinc persones. Talleu per la meitat una carbassa violina de mig quilo, poseu-li una mica de mel al centre. Obriu una vainilla de manera horitzontal i rasqueu-la per treure-li tots els grans i el pal, i poseu-los també sobre la carn de la carbassa. Emboliqueu-la en paper d’alumini i poseu-la a escalivar al forn a 190 graus durant 45 minuts. Traieu-la del forn, retireu el paper d’alumini, peleu la carbassa i traieu el pal de la vainilla. Tritureu la polpa en una batedora.
Ara toca fer la crema catalana amb mig litre de llet, quatre rovells d’ou, 50 grams de sucre, 10 grams de maizena i una pell de taronja. Bulliu la llet amb la pell de taronja i després deixeu-la infusionar i reserveu-la.
D’altra banda, blanquegeu amb la barnilla els rovells d’ou, la maizena i el sucre sense que quedin grumolls, i aboqueu-ho en un cassó. Coleu la llet, afegiu-la al cassó i poseu-ho a foc suau amb la barnilla removent fins que bulli i aconseguiu el punt d’espessor necessària. Retireu del foc, continueu removent i afegiu-hi 150-200 grams de la polpa de la carbassa amb la vainilla i el toc de mel. Barregeu bé i ompliu pots de ceràmica amb el resultat.
Deixeu refredar a la nevera i, quan aneu a servir-lo, cobriu cada pot amb una capa de sucre morè i caramel·litzeu-lo amb un bufador o amb una pala».
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se