Sufragi popular

Teatro, el millor restaurant obert a Barcelona el 2022 segons els lectors d’EL PERIÓDICO

El local del Paral·lel, que gestionen els germans Iglesias i on cuina Oliver Peña, s’alça com la millor obertura de l’any segons la votació que ha tingut lloc a ‘Cata Mayor’

En segon lloc, Compartir, germà petit de Disfrutar, i, en tercer, Amar, la proposta de Rafa Zafra a l’Hotel Palace

Teatro, el millor restaurant obert a Barcelona el 2022 segons els lectors d’EL PERIÓDICO
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El jurat popular ha dictat sentència: els nostres lectors han resolt que el millor restaurant obert el 2022 a Barcelona és el Teatro Kitchen Bar. Així ho han decidit els participants en una votació que s’ha portat a terme durant la segona quinzena de desembre a ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO.

El Teatro, que ocupa el lloc del desaparegut Tickets, està gestionat pels germans Iglesias (Borja, Pedro i Juan Carlos) i amb Oliver Peña al capdavant de la cuina i Joan Romans, de la sala.

Els 10 establiments finalistes (Teatro, Compartir, Amar, Lanto, Molino de Pez, Alapar, Imprevisto, Batea, Aleia i Come) havien sigut prèviament seleccionats pel nostre cronista Pau Arenós, que ha visitat desenes de negocis aquest 2022.

Després del restaurant guanyador, que ha aconseguit el 39% dels sufragis, han completat el podi el Compartir Barcelona (l’aliança d’Oriol Castro, Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Nil Dulcet), amb un 25% dels vots, i l’Amar (l’aventura de Rafa Zafra, de l’Estimar, a l’Hotel Palace), amb el 8%.

Arenós va escriure això sobre l’experiència al restaurant: «Un dia humit i ventós en què les masses s’estoven, de nou els plats arriben a pics de perfecció i els cruixents compleixen la funció crepitant. Perquè és una cuina que se sent, s’aprecia, es nota: que fa soroll». I segueix: «A la banda sonora, l’‘Achilipú’ i em dic també que és una cuina alegre i ‘achilipú’, i canta Raimundo Amador i ‘que gustito pa mis orejas’, i no puc afegir res que millori la frase».

Notícies relacionades

El Teatro succeeix en el tron com a millor restaurant obert a Barcelona l’Ultramarinos Marín (2021) que al seu torn va rellevar La Tartarería, que va aconseguir el títol el 2019 (el 2020 no hi va haver votació per culpa de la maleïda pandèmia que va paralitzar el país). Els anteriors vencedors, també escollits pels lectors d’aquest diari, havien sigut La Mundana (2016), Casa Leopoldo (2017) i The Alchemix (2018).

A més del Teatro, hi ha hagut un altre guanyador, Meritxell Villar Nogales, una lectora de ‘Cata Mayor’ que va participar en la votació i que, com la resta de votants, va entrar en el sorteig d’un suculent premi: un lot de vins de La Rioja de Casa Gourmet valorat en 75 euros i un maletí de La Jabugueña Premium valorat en 105 euros, més IVA, que conté una paleta de porc ibèric criat en llibertat: inclou 16 sobres de 80 grams de talls tallats a ganivet amb els seus daus i ossos corresponents.