Apunta’ls a l’agenda

8 bons restaurants de Barcelona que has de conèixer abans que acabi el desembre

  • Amb el cap d’any a tocar, s’acumulen els locals que mereixen una visita immediata. Ens han agradat (molt) aquests

8 bons restaurants de Barcelona que has de conèixer abans que acabi el desembre

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Vinga, va, que s’acaba l’any i encara et falten molts restaurants per visitar. No et pots quedar enrere. A Cata Mayor no parem d’anar a establiments per després fer una selecció dels que considerem que valen la pena. Aquí et recomanem aquests vuit bons restaurants de Barcelona que hauries de provar abans que acabi el desembre.

1. Fragments

Una plaça de les Corts envoltada de carrers per als vianants i a prop de L’Illa acull un restaurant amb terrassa interior i plats amb caràcter. Expliquen els seus responsables que volen ser «un bistrot de qualitat de Barcelona, un lloc de confiança». I el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, assegura que s’ho mereixen després de visitar el Fragments.

2. Comida Codac

Miquel Coulibaly trasllada el seu restaurant del Poblenou a l’Eixample, on experimenta amb la cuina, a la qual dona un profund segell autoral. És un lloc singular, dispar, original. ¿Restaurant? Sí, restaurant, perquè es menja, i es menja bé, tot i que amb limitacions per al client: no hi ha carta, sinó tres menús, i el pa, el vi i el cafè han sigut exclosos de l’oferta. Així és Comida Codac.

3. La Sosenga

Marc Pérez i Tania Doblas han obert un oasi al territori hiperturístic del centre de Barcelona, gairebé al Portal de l’Àngel: plats amb ànima, cor i gust. Pau Arenós va tastar el menú de migdia (18 €) i es va quedar «enganxat» a la ‘sablé’ amb porros i mel, ou curat i ratllat i ‘velouté’ de tàperes. «Vaig comprendre que qui defensava el fort era un xef amb fust», va escriure sobre la seva visita a La Sosenga.

4. The Pan’s Club

Amb més d’una quinzena de versions de la recepta francesa, aquest establiment del Born ha guanyat el concurs planetari amb La Verde, que porta espinacs i formatge de cabra i només costa 4,90 euros. Però tenen més d’una quinzena de propostes, fins i tot una per a intolerants al gluten. Així de bones són les quiches de The Pan’s Club.

5. La Textil

Tan ambiciosa com desconeguda és la cuina de foc i fum que encén el xef Pablo Lagrange en un espai amb fàbrica de cervesa. Una proposta sorprenent en la qual... ¡cremen l’aigua! Aquí t’expliquem millor de què va La Textil.

6. Somni

L’establiment ubicat als baixos de l’Hotel The One Barcelona proposa una carta de plats d’allò més enrotllada. Gairebé tots tenen forma de cilindres que embolcallen tota mena de farcits. Tenen gairebé una vintena de creacions. Aquí te n’expliquem uns quants dels que vam tastar al Somni.

7. Tracatrá

Notícies relacionades

Aquest restaurant al costat de la plaça de Catalunya promet molt sarau a base de rumbeta i flamenc i tapes i plats de la gastronomia pàtria. Combinaràs les palmes amb els coberts Això és el que es menja, es beu i es viu al Tracatrá.

8. El Boulevard

L’establiment que ocupa l’espai del desaparegut centre comercial Bulevard Rosa és un ‘lounge restaurant’ on tant pots practicar el postureig com disfrutar de ‘sushi’ creatiu o de plats treballats perquè entrin primer per la vista i sedueixin després el paladar. Són queixalades farcides de glamur les que se serveixen a El Boulevard.