Bones propostes
Els canapès nadalencs més originals
¿Organitzes un dinar o sopar nadalenc i no saps amb què sorprendre els convidats? Amb aquestes propostes podràs triomfar com el perfecte amfitrió

Els dinars i sopars nadalencs són una oportunitat perfecta per innovar a la cuina. Si ets l’amfitrió d’algun d’aquests esdeveniments, probablement ja hauràs començat a pensar en el menú que serviràs als convidats.
Els plats principals en aquests casos solen cenyir-se als més tradicionals, si bé cada vegada més famílies aposten per noves opcions. No obstant, on sí que hi ha més possibilitat d’arriscar és als aperitius, amb opcions de canapès variars que satisfacin els gustos de tots els comensals.
Si vols que aquest any tots recordin les teves bones idees que tant van agradar als dinars o sopars, pren nota dels següents suggeriments. Probablement ningú se les esperi, i els seus sabors estan pensats per agradar a qualsevol tipus de paladar.
A més, l’elaboració és relativament senzilla, no et portarà més d’uns minuts i no requereixen fer un gran desplegament de preparació ni de posterior neteja a la cuina.
Canapès amb pesto de remolatxa, pinyons i parmesà
Agafa unes galetes estil ‘cracker’ com a suport. Tritura 200 grams de remolatxa, mig all, suc de llimona, 50 grams de pinyons i sal. Afegeix-hi a poc a poc oli d’oliva, afegeix-hi 50 grams de formatge parmesà i acaba aquesta acció. Col·loca el pesto de remolatxa sobre les galetes i decora-ho amb unes làmines de parmesà i amb pinyons. El que et sobri de la salsa et val per menjar també amb ‘crudités’ o xips, com un ‘hummus’ vegetal.
Canapès d’amanides de gambes
Pela una patata i cou-la durant 25 minuts en aigua amb sal. Després de refredar-se, pica-la en trossos petits. D’altra banda, pela i pica les gambes (també valen llagostins), renta una ceba tendra i pica-la també molt fina. Posteriorment barreja en un bol la patata, les gambes, la ceba tendra i maionesa i posa-ho a la nevera, durant una hora, perquè es refredi. Torra trossos de pa i serveix la barreja d’amanida a sobre. Per decorar pots recórrer a l’anet, el pebre vermell o tires de pell de llimona. Si a més hi col·loques una gamba sencera a sobre, quedarà més complet i bonic.
Cilindres de salmó i formatge
Talla talls de salmó fumat, posa-hi a sobre una cullerada de formatge (en la mesura que sigui possible, untable), anet i unes freses. Elabora el cilindre, si és possible amb l’ajuda d’un paper film. Si posteriorment vols retirar aquest paper, pots ajudar que es mantingui estable lligant-hi al voltant una cinta de cibulet.
Estrelles de pasta de full amb formatge, ‘foie’ i fruits vermells
Notícies relacionadesTalla trossos de pasta de full amb un motllo en forma d’estrella i enforna’ls. Al tram final d’aquest procés, posa-hi a sobre el formatge i gratina’l lleument. Després de treure-jo, afegeix-hi el ‘foie’ i decora amb els fruits vermells i unes nous. Si a més hi afegeixes una salsa de nabius i vi de Porto et quedarà encara més sofisticat.
‘Crostinis’ de tonyina
Talla llesques de pa i torra-les lleugerament. Col·loca-hi a continuació una mica de formatge cremós a sobre, i afegeix-hi un tros generós de tonyina fumada. Si hi afegeixes una mica de melmelada de tomàquet, quedarà encara millor. Per decorar-ho, el complement ideal és l’alfàbrega.
- Alerta Fernando Simón demana preparar-se per al pitjor: "Cada vegada seran més freqüents"
- 1.617 dies de suspensió de funcions Sanció de quatre anys sense sou ni feina al policia de Badalona que va robar sobres de pernil de 25 euros en un Mercadona
- El 30 de maig Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- Alimentació El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"
- Gestió hídrica a Catalunya Els embassaments catalans arriben al 80%: sense aigua regenerada ni dessalinitzada haurien estat buits un any i mig