Bones propostes

Els canapès nadalencs més originals

  • ¿Organitzes un dinar o sopar nadalenc i no saps amb què sorprendre els convidats? Amb aquestes propostes podràs triomfar com el perfecte amfitrió

Els canapès nadalencs més originals

Shutterstock

2
Es llegeix en minuts

Els dinars i sopars nadalencs són una oportunitat perfecta per innovar a la cuina. Si ets l’amfitrió d’algun d’aquests esdeveniments, probablement ja hauràs començat a pensar en el menú que serviràs als convidats.

Els plats principals en aquests casos solen cenyir-se als més tradicionals, si bé cada vegada més famílies aposten per noves opcions. No obstant, on sí que hi ha més possibilitat d’arriscar és als aperitius, amb opcions de canapès variars que satisfacin els gustos de tots els comensals.

Si vols que aquest any tots recordin les teves bones idees que tant van agradar als dinars o sopars, pren nota dels següents suggeriments. Probablement ningú se les esperi, i els seus sabors estan pensats per agradar a qualsevol tipus de paladar.

A més, l’elaboració és relativament senzilla, no et portarà més d’uns minuts i no requereixen fer un gran desplegament de preparació ni de posterior neteja a la cuina.

Canapès amb pesto de remolatxa, pinyons i parmesà

Agafa unes galetes estil ‘cracker’ com a suport. Tritura 200 grams de remolatxa, mig all, suc de llimona, 50 grams de pinyons i sal. Afegeix-hi a poc a poc oli d’oliva, afegeix-hi 50 grams de formatge parmesà i acaba aquesta acció. Col·loca el pesto de remolatxa sobre les galetes i decora-ho amb unes làmines de parmesà i amb pinyons. El que et sobri de la salsa et val per menjar també amb ‘crudités’ o xips, com un ‘hummus’ vegetal.

Canapès d’amanides de gambes

Pela una patata i cou-la durant 25 minuts en aigua amb sal. Després de refredar-se, pica-la en trossos petits. D’altra banda, pela i pica les gambes (també valen llagostins), renta una ceba tendra i pica-la també molt fina. Posteriorment barreja en un bol la patata, les gambes, la ceba tendra i maionesa i posa-ho a la nevera, durant una hora, perquè es refredi. Torra trossos de pa i serveix la barreja d’amanida a sobre. Per decorar pots recórrer a l’anet, el pebre vermell o tires de pell de llimona. Si a més hi col·loques una gamba sencera a sobre, quedarà més complet i bonic.

Cilindres de salmó i formatge

Talla talls de salmó fumat, posa-hi a sobre una cullerada de formatge (en la mesura que sigui possible, untable), anet i unes freses. Elabora el cilindre, si és possible amb l’ajuda d’un paper film. Si posteriorment vols retirar aquest paper, pots ajudar que es mantingui estable lligant-hi al voltant una cinta de cibulet.

Estrelles de pasta de full amb formatge, ‘foie’ i fruits vermells

Notícies relacionades

Talla trossos de pasta de full amb un motllo en forma d’estrella i enforna’ls. Al tram final d’aquest procés, posa-hi a sobre el formatge i gratina’l lleument. Després de treure-jo, afegeix-hi el ‘foie’ i decora amb els fruits vermells i unes nous. Si a més hi afegeixes una salsa de nabius i vi de Porto et quedarà encara més sofisticat.

‘Crostinis’ de tonyina

Talla llesques de pa i torra-les lleugerament. Col·loca-hi a continuació una mica de formatge cremós a sobre, i afegeix-hi un tros generós de tonyina fumada. Si hi afegeixes una mica de melmelada de tomàquet, quedarà encara millor. Per decorar-ho, el complement ideal és l’alfàbrega.