la recepta de la meva vida

Suquet de rajada de Mateu Casañas

Aquesta recepta tan habitual a la costa es feia molt a casa meva i representa bé el meu poble, Roses

Mateu Casañas, dels restaurants Disfrutar i Compartir, explica com fa la recepta del suquet de rajada. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
MATEU CASAÑAS (RESTAURANTS DISFRUTAR I COMPARTIR)

INGREDIENTS

1 rajada de 2,5 quilos

4 tomàquets madurs de 100 g

1 pebrot verd i llarg de 60 g 

Oli d’oliva verge extra

1 kg de patates

1 cabeça d’alls

Sal i julivert

PREPARACIÓPer al suquet

1.    Netegem la rajada dels intestins i les vísceres interiors. Guardem el fetge per al final. 

2.    Pelem les ales de la rajada. 

3.    Tallem les ales en quatre trossos i els guardem en un recipient hermètic a la nevera.

4.    Tallem tres tomàquets pel mig.

5.    En traiem les llavors amb l’ajuda d’una cullera. 

6.    Ratllem els tomàquets per extreure’n la polpa. La guardem en un recipient hermètic a la nevera. 

7.    Netegem bé el pebrot verd amb aigua i tallem la part superior de la tija de dalt a baix, i n’extraiem les llavors.

8.    Tallem cada meitat en trossos d’uns tres centímetres de llarg.

Per al fumet

1.    En una cassola amb una mica d’oli d’oliva ben calent hi afegim un tomàquet a trossos. El sofregim durant un minut i hi afegim el cos i les pells de la rajada.

2.    Ho cobrim amb aigua i ho bullim.

3.    Mantenim l’ebullició durant 20 minuts i ho colem. 

ACABAT I PRESENTACIÓ

1.    En una olla d’uns 30 centímetres de diàmetre, hi afegim mig dit d’oli d’oliva. Quan l’oli estigui lleugerament calent, hi afegim uns cinc grans d’all ben ­picadets.

2.    Abans que l’all agafi color, hi afegim el pebrot verd tallat, una mica de julivert picat i ho sofregim durant uns instants.

3.    Hi afegim la polpa del tomàquet ratllat i ho sofregim tot junt durant dos minuts.

4.    Hi afegim les patates tallades a trossos regulars i ho sofregim de nou durant un minut.

5.    Hi afegim el fumet calent de rajada i deixem que comenci a bullir.

Notícies relacionades

6.    Ho posem a punt de sal i quan els faltin uns cinc minuts a les patates hi afegim la rajada.

7.    Fregim el fetge de la rajada picat i també l’hi afegim. —