GASTRONOMIA

Postres de fruita i verdura

La xef ofereix la mateixa recepta del seu restaurant Sant Pau per fer a casa

Un original últim plat a base de taronja, endívia i ruca

Postres de fruita i verdura.

Postres de fruita i verdura. / XAVIER GONZÁLEZ

2
Es llegeix en minuts
Carme Ruscalleda
Carme Ruscalleda

Xef. Vicepresidente de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN).

ver +

INGREDIENTS per a 15 racions

LA CREMA DE TARONJA:

250 g de suc de taronja.

140 g de rovell d'ou pasteuritzat.

160 g d'ou pasteuritzat.

100 g de sucre.

100 g de mantega freda.

25 g de licor Cointreau.

EL GELAT DE RUCA:

500 g de llet.

150 g de nata.

100 g d'estabilitzant per a gelats cremosos.

20 g de sucre.

42 g de ruca (fulles molt fresques i crues).

EL GELAT D'ENDÍVIA:

6 endívies vermelles.

600 g de llet.

150 g de nata.

100 g d'estabilitzant per a gelats cremosos.

30 g de sucre.

Sal.

LES AGULLES DE PELL DE TARONJA:

La pell fina d'una taronja tallada a la juliana llarga.

200 g de xarop TxT.

Mannitol per crear la pell cruixent.

ELS GRILLS DE TARONJA CRUIXENTS:

15 grills de taronja sense la pell fina partits en 3.

Mannitol per crear la pell cruixent.

DISPOSAR DE:

Caviar d'oli d'oliva.

Juliana ampla d'endívia vermella.

Fulles tendres de ruca.

Fulles tendres d'escarola frisé.

Pètals de minipensaments de colors.

Vinagreta suau (oli d'oliva verge extra, vinagre 5%, sal, pebre).

PREPARACIÓ

1. La crema de taronja: en un cassó, escalfem fins als 85º el suc + el rovell + l'ou + el sucre + el licor. Abaixem la temperatura fins als 65º i afegim a la crema a poc a poc la mantega freda a daus, i ho triturem amb un túrmix.

Ho reservem en fred.

2. El gelat de ruca: en un cassó, escalfem fins que arrenqui el bull la llet + la nata + l'estabilitzant + el sucre. Ho posem a reposar en fred durant 8 hores. Un cop reposat, hi afegim la ruca i ho triturem a la Thermomix. Ho reservem en gots Pacojet congelats.

3. El gelat d'endívia: triturem l'endívia amb la llet i ho colem. Posem en un cassó la trituració anterior amb la resta d'ingredients i ho escalfem fins que arrenqui el bull. Ho posem a reposar en fred durant 8 hores i ho reservem en gots Pacojet congelats.

4. Les agulles de pell de taronja: les escaldem 3 cops en aigua bullint. Les posem amb el xarop TxT a foc molt lent durant 2 hores. Ho reservem. Per a l'entrega de les postres: assequem les agulles i les banyem en mannitol.

PRESENTACIÓ

1. Al fons, estenem una cullerada de crema de taronja.

Notícies relacionades

2. Col·loquem una 'quenelle' de cada gelat i hi afegim 3 trossos de grills de taronja cruixents.

3. Hi incorporem les fulles fresques amanides amb vinagreta suau, un parell de tocs de caviar d'oli d'oliva, 2 agulles de pell de taronja i uns pètals de colors.