Cuina 'nikkei' confortable
Nikkei 103 s'instal·la als baixos de l'hotel Axel amb la seva cuina japoperuana
La cuina 'nikkei' va guanyant places a Barcelona. Primer va ser Pakta, d’Albert Adrià (Lleida, 5), després van aparèixer Ají, al Casino Barcelona (Marina, 19-21); el diminut Kokka, a l’hotel Arai (Avinyó, 30), i el seu germà gran, Big Kokka (passatge Mercantil, 1)... Ara arriba un nou restaurant a la llista. El seu nom no enganya: Nikkei 103, als baixos de l’Hotel Axel (Aribau, 33).
Un nom que, a més de remetre inequívocament a la gastronomia japoperuana, recorda també Ceviche 103. ¿Per què? Doncs perquè el nou local està dirigit pels amos de l’exitós establiment del carrer de Londres, 103. I si allà serveixen ceviches i algun plat 'nikkei', aquí es capgira la carta, de manera que hi trobaràs 'uramakis', 'gunkan', 'gyozas', 'yakimeshi' d’ànec... Fins i tot cinc plats que passen per la robata (la brasa japonesa). I sí, és clar, també 'ceviches'.
Notícies relacionadesÉs un local agradable. A l’entrada, hi ha diverses taules i la barra on treballa el sushiman, a la llum d’uns finestrals, i uns esglaons més avall, una sala més íntima, però que té una enorme taula comunal al centre. I aquestes sensacions confortables s’han volgut traslladar als plats per agradar al màxim nombre de paladars possibles, com passa amb els ceviches, molt poc àcids i poc picants.
Plats que cal anotar: els notables uramakis (especialment l’anticuchero, amb llagostí, i de carn de 'wagyu') i el 'yakimeshi' d’ànec, arròs saltat en wok amb soja, ceba xinesa i 'edamame'. Creacions que es deixen acompanyar amb un 'chilcano', un còctel a base de 'pisco', 'ginger ale' i suc de llimona.
- Alerta Fernando Simón demana preparar-se per al pitjor: "Cada vegada seran més freqüents"
- 1.617 dies de suspensió de funcions Sanció de quatre anys sense sou ni feina al policia de Badalona que va robar sobres de pernil de 25 euros en un Mercadona
- El 30 de maig Jordi Vilà obre un restaurant en un hotel de luxe de la Costa Brava
- Alimentació El nutricionista Pablo Ojeda desvela la fórmula per acabar amb la inflor abdominal: "Importa més del que creus"
- Gestió hídrica a Catalunya Els embassaments catalans arriben al 80%: sense aigua regenerada ni dessalinitzada haurien estat buits un any i mig