Aniversari

La festa de l'espuma

Fa 160 anys, Louis Moritz va llançar la primera cervesa de Barcelona. I segueix igual de fresca

Fa 160 anys, Louis Moritz va llançar la primera cervesa de Barcelona. I segueix igual de fresca

La fàbrica de la ronda de Sant Antoni ha canviat d’ús però no tant d’aspecte.

La fàbrica de la ronda de Sant Antoni ha canviat d’ús però no tant d’aspecte. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

I 160 anys després... es muntarà una festassa al carrer per celebrar que Louis Moritz, el 1856, va llançar la primera cervesa de Barcelona. La ronda de Sant Antoni, des del carrer de Muntaner fins al de Casanova, s'omplirà aquest diumenge de música, espectacles, art i gastronomia d'11.00 a 15.00 hores. Tot a preus populars i amb un fi benèfic: recollir fons per a l'oenagé De Veí a Veí, que ajuda persones en risc d'exclusió.

Es recordarà que el bigotut alsacià era un emprenedor que va arribar a Barcelona amb 21 anyets des d'una zona de cultura cervesera. Per això va sobresortir i va convertir la seva marca en un referent que els seus hereus van mantenir a dalt de tot durant dècades, fins que el 1978 va deixar de produir.

Louis Moritz.

Moritz va tornar el 2004 amb projectes més enllà de la venda de birra. I la majoria vinculats a l'antiga fàbrica de Sant Antoni, encara que també s'ha embarcat en la restauració, dins de la fàbrica i fora, amb Bar Velódromo i El 300 del Born, on serveixen receptes històriques actualitzades.

CENTRE GASTRONÒMIC

Notícies relacionades

L'antiga fàbrica és un centre gastronòmic, i en els seus 4.500 metres quadrats hi ha espai per a un restaurant (Alkimia) dirigit pel xef amb estrella Michelin Jordi Vilà i altres propostes, com el divertit Bar à Vins, el clàssic Louis 1856 i la popular cerveseria

Interior de la fàbrica Moritz avui en dia.

A més, alberga una botiga amb productes de disseny col·leccionisme, un forn i una ­microcerveseria que fa cervesa fresca ideal per brindar per aquests 160 anyets.