SOCIETAT

El conillet d'Índies català de la vacuna d'Oxford, positiu en Covid-19

Joan Pons es troba bé i no sap si ha rebut la vacuna o un placebo

whatsapp-video-2020-10-10-at-222057 vid 10 222330 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Rafa López

Joan Pons, l’infermer català que és voluntari en els assajos clínics de fase 3 de la vacuna contra la Covid-19 de la Universitat d’Oxford, ha donat positiu en coronavirus, segons ell mateix ha anunciat en el seu perfil de Twitter.

Pons explica que, després de quatre mesos de resultats negatius, ahir va donar positiu per SARS-CoV-2. Segons el seu relat, ahir es va aixecar amb una mica de congestió nasal i mal de cap, va trucar al telèfon d’Oxford i li van dir que es fes una PCR, que ha donat positiu aquest dijous, dia en què ha acudit a l’hospital. «M’han fet moltes proves», apunta.

«El virus m’està intentant atacar i falta veure, tant de bo, que la vacuna comenci a actuar», comenta en un vídeo que s’ha gravat a si mateix en quarantena. «La vacuna no em protegeix que el virus entri, sinó que el virus pugui passar del pulmó a la sang. Tant de bo m’hagi posat la vacuna, no el placebo, el temps ho dirà».

Com passa en tots els experiments científics a cegues, ni els sanitaris que administren el fàrmac ni els voluntaris saben si s’injecta la vacuna o un placebo. Aviat se sabrà si Pons està en el grup de la vacuna, que produeix AstraZeneca i ha comprat la Unió Europea, o en el del placebo. L’única manera de saber si la vacuna funciona és que els voluntaris donin positiu, per la qual cosa aquesta infecció és una cosa prevista i positiva per a l’assaig clínic.

Notícies relacionades

«Estic bé, sense cap símptoma», assegura el sanitari català establert al Regne Unit. «Estic aquí, com deia Mecano, tancat a la meva habitació sense saber què fer».

Joan Pons es mantindrà en quarantena a casa seva, i la setmana que ve li faran més proves.

Temes:

Coronavirus