El millor croissant de mantega d'Espanya és de Barcelona

La pastisseria Takashi Ochiai guanya la sisena edició del concurs que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona

El pastisser Takashi Ochiai, amb el cap de l’obrador, Jordi Morelló i el pastisser Albert Gonzàlez.

El pastisser Takashi Ochiai, amb el cap de l’obrador, Jordi Morelló i el pastisser Albert Gonzàlez. / JOSEP MOLINA / ACN

1
Es llegeix en minuts

L'equip de la pastisseria Takashi Ochiai del carrer Urgell de Barcelona ha guanyat la sisena edició del concurs del millor croissant artesà de mantega d'Espanya, que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. El cap de l'obrador, Jordi Morell, ha explicat que aquest és el cinquè any que s'havien presentat al concurs i ha confessat que ha estat una ''sorpresa'' rebre el premi.

Després de quatre edicions

Notícies relacionades

La pastisseria porta el nom d'un pastisser japonès que es va instal·lar fa 33 anys a la capital catalana, fent pastisseria tradicional japonesa i catalana. Així, per a Takashi Ochiai també ha estat una sorpresa rebre el premi amb un concurs en què ha competit amb 42 pastissers de tot Espanya. El pastisser japonès reconeix que aquest any havien pensat "a no presentar-se al concurs", després d'haver-ho intentat en quatre edicions.

Criteris de puntuació

Els criteris de puntuació valoraven el color, l'alveolat, el fullat, el format, l'acabat i amb la màxima puntuació: el sabor. Els membres del jurat que han concedit el guardó han estat el crític gastronòmic  José Carlos Capel, el restaurador Albert Adrià, el pastisser i responsable de Moulin Chocolat de Madrid Ricardo Vélez, el reconegut pastisser català Elies Miró, el guanyador de la cinquena edició del millor croissant artesà de mantega Abraham Balaguer,  i el periodista José Molina.