Cibernautes canvien el nom de la plaça de la Revolució de Cuba a Google Maps

Cibernautes canvien el nom de la plaça de la Revolució de Cuba a Google Maps
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Activistes cubans de dins i fora de l’illa van aconseguir canviar per unes hores a Google Maps el nom de la plaça de la Revolució de l’Havana pel de la plaça de la Llibertat fent ús de les opcions que dona la plataforma, segons van informar aquest dimarts diversos mitjans de Miami.

El canvi es va fer aquest dilluns i va durar unes hores, fins que Google se’n va adonar i la plaça havanera escenari de grans concentracions va tornar a tenir el nom que va rebre després del triomf de la revolució el 1959, segons aquestes informacions.

El medi digital Ciberbota va informar que el canvi va ser el resultat d’«una allau de sol·licituds de cubans de fora i dins de l’illa».

La idea d’aprofitar la possibilitat del portal Google Maps de suggerir canvis de nom a monuments o llocs específics va partir de l’activista Salomé García Bacallao, segons Cibercuba.

El diari ‘Miami Herald’ va publicar a la seva web una captura de pantalla de Google Maps on al mapa de l’Havana apareix marcada la plaça Llibertat amb un indicador vermell. El crèdit de la captura és de García Bacallao, que dilluns va celebrar la simbòlica acció a les seves xarxes socials. «Google amb nosaltres», va escriure.

El ‘Miami Herald’ va citar un portaveu de Google, que va dir que el gegant tecnològic rep al voltant de 20 milions de contribucions al dia per als seus mapes a través de ressenyes, qualificacions, fotos i altres fonts.

Notícies relacionades

Si bé un sistema automatitzat i un equip de persones revisen les contribucions les 24 hores del dia, de vegades es filtra informació o canvis de nom incorrectes, va reconèixer el funcionari.

Google utilitza «fonts autoritzades», com a informació governamental, per determinar els noms, va afegir.

Temes:

Internet Cuba