la recepta de la meva vida
Musclos, pegellides i cargols de punxa amb vinagreta de Harry Wieding
Aquesta recepta em transporta als primers anys que vam viure a Catalunya, quan anava amb el meu avi Pitu a buscar musclos, pegellides i cargols de punxa
INGREDIENTS
-1 kg de musclos
- 1/2 kg de pagellides
- 1 kg de cargols de punxa
- 3 cebes de Figueres
- 1 cabeça d'alls
- 3 bitxos
- 3 fulles de llorer
- 3 branquetes de farigola
- Vi blanc o cava
- Oli d'oliva
- Pebre negre
- Vinagre de vi negre
- Sal
PREPARACIÓ
1.Traiem les barbes dels musclos i els netegem, si pot ser amb aigua de mar. Nosaltres ja ho fèiem a les roques.
2. Pelem les cebes i els alls i els tallem a la juliana.
3. En tres olles petites hi posem una mica d’oli a escalfar amb els alls tallats a la juliana. Quan comencin a agafar color, hi afegim la ceba i a foc fort hi donem unes voltes.
4. Al cap d’un parell de minuts, posem un bitxo a cada olla, uns grans de pebre, el llorer i la farigola, i ho remenem.
5. Al cap d’un minut ho mullem amb el vi blanc o amb el cava i deixem que es cuini durant dos minuts més.
6. Passat aquest temps, posem els musclos i les pellegides en dues de les olles. Les tapem per cuinar-ho al vapor.
7. A la tercera olla hi posem aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, hi posem els cargols de punxa i els hi deixem durant 10-12 minuts.
FINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
Notícies relacionades1. Una vegada està tot cuinat, posem els musclos en un bol i les pegellides i els cargols de punxa en una safata.
2. Ho acompanyem amb una vinagreta feta amb oli, vinagre, sal i pebre.
- Partit Popular Toni Nadal, al Congrés del PP: «A Mallorca parlem català, no mallorquí»
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- Apunt Una vergonya absoluta