Polèmica
L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
Per primera vegada en 48 edicions, s’ha decidit que la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell no finalitzarà amb aquest himne mariner, després que es vinculi el seu compositor, Josep Lluís Ortega Monasterio, amb l’explotació sexual de menors
OPINIÓ | ‘El meu avi’, aquesta cançó tan malinterpretada
L’alcaldessa de Palafrugell, Laura Millán, nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se a un possible cant espontani d’‘El meu avi’. Per primera vegada en 48 edicions, s’ha decidit que la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell no finalitzarà amb aquest himne mariner, després que el documental ‘Murs de silenci’ vinculi el seu compositor, Josep Lluís Ortega Monasterio, amb l’explotació sexual de menors.
En una entrevista a RAC1, Millán va recordar que es van consensuar amb els grups els altres tres clàssics de la cançó marinera amb què es tancarà la cantada aquesta nit, i va desmentir que se’ls hagi desautoritzat a acompanyar el públic si aquest la canta. «Si la volen cantar, que ho facin», va afirmar.
L’alcaldessa va assegurar que «no obligaran cap grup, ni ho han fet mai», a cantar una cançó o una altra, i va recordar que la decisió de finalitzar la cantada d’havaneres de Calella amb altres temes de «compositors vinculats al municipi» es va consensuar amb els grups participants: Neus Mar, Peix Fregit, Port-Bo i Terra Endins.
Notícies relacionadesEstà previst que la cantada acabi amb els clàssics Mariner de terra endins, La bella Lola, i La gavina, «una de les cançons traduïdes a més idiomes i també coneguda pel públic». Millán va reconèixer que es va plantejar amb els grups la possibilitat que el públic comenci a cantar El meu avi, però nega que s’hagi prohibit que s’hi sumin. Va explicar que hi havia grups que volien cantar-la, «però tampoc era una fermesa», i que es va assumir la proposta de no fer-ho sense actituds reaccionàries, quan el consistori va desempatar la decisió.
Laura Millán va defensar que és possible que en algun moment es canti El meu avi, com «una forma de manifestació perfectament vàlida» i «una reacció humana», i que es va transmetre als grups que poden reaccionar com «sentin». «Feu el que vulgueu. ¿Voleu quedar-vos i cantar amb el públic i afegiu-vos-hi? Feu-ho. ¿Voleu baixar de l’escenari? Baixeu. ¿Voleu quedar-vos a dalt i no cantar per esperar que acabi i seguir amb la següent cançó? Que facin el que sentin en aquell moment», va remarcar. «D’això no en dependran futurs concerts ni contractacions. No ens enfadarem», va afegir.
- Fugida salarial del 0,5% Els funcionaris de la Generalitat no cobraran fins a l’octubre la paga de fins a 625 euros pels retards pendents
- Medi ambient Els pops fugen d’Espanya i envaeixen les costes britàniques: aquest és el motiu
- Xarxes El nen de "la tranquil·litat" a les piscines de Terol parla 13 anys després: "Un dia vaig arribar amb el pit enfonsat i un ull morat a casa"
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Tribunals "Me l’han jugada. Agafeu-los i mateu-los"
- Mor una anciana atropellada pel seu propi vehicle a Barcelona
- POLÍTICA Sánchez braceja per salvar-se del naufragi mentre Feijóo celebra cada cop amb el PP de festa
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Comitè federal Illa exhibeix el seu suport a Sánchez i a les mesures preses en el PSOE: «Anem pel bon camí»
- Balanç La calor va matar més de 2.000 persones a Espanya el 2024, el 90% amb més de 75 anys