la recepta de la meva vida
La sarsuela de Víctor Quintillà
És un plat que menjàvem molt a casa i que ara faig sempre per Nadal per a la família. M'encanta i per això l'he recuperat al restaurant. No hi ha gaire gent que el faci.
INGREDIENTS
— 1 calamar de 250 g
— 4 gambes
— 4 escamarlans
— 8 cloïsses
— 8 musclos
— 8 talls de peix de roca de 60 g cada un
— 2 cebes de Figueres
— 4 grans d’all
— 4 tomàquets madurs
— 8 tomàquets madurs ratllats
— 1 cabeça d’alls
— 120 g d’ametlles
— 2 nyores
— ¿ manat de julivert
— ¿ got de brandi
PREPARACIÓ
Per a la picada:
1. Escalivem al forn quatre tomàquets madurs i l’all.
2. Torrem les ametlles.
3. Posem en remull la nyora i li traiem la polpa.
4. Fregim el julivert.
5. Ho triturem tot i hi afegim l’oli amb què s’ha fregit el julivert.
Per a la sarsuela:
1. Netegem el calamar i filetegem el peix. Guardem les espines per a una altra elaboració.
2. Marquem el peix i el calamar en una cassola amb oli ben calent i ho reservem.
3. Marquem també les gambes i els escamarlans.
4. Fem un sofregit amb all i ceba picada. Quan estigui ben sofregit, hi afegim vuit tomàquets ratllats i ho deixem sofregir una altra vegada. Ho flamegem amb brandi.
5. Hi introduïm el peix, el calamar, les cloïsses, els musclos, les gambes, els escamarlans i la picada i ho coem durant tres minuts. Si fa falta, hi afegim una mica de fumet.
Notícies relacionadesFINALITZACIÓ I PRESENTACIÓ
1. Ho emplatem amb tots els ingredients i hi col·loquem la salsa pel damunt.
- Religió L’escàndol de les religioses intervingudes amenaça el ‘boom’ dels retirs secrets
- Mobilitat Les obres de l’L4 segueixen el ritme previst i ja arriben al 60% de la renovació
- Fruites d’estiu ¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta
- Vivenda El lloguer puja un 8,3% en un any i per cada pis pugnen 95 sol·licitants
- La banca espanyola supera el test d’estrès amb reserves sobre el Sabadell i Unicaja
- Viatge oficial del president Illa reforça la relació amb la Xina i torna a Catalunya amb una nova inversió de Chery
- Consells científics El cervell necessita entre 8 i 14 dies per desconnectar per vacances: «Descansar no és un caprici, és una necessitat psíquica»
- La pretemporada blanca El Madrid tornarà a la feina amb l’operació sortida bloquejada
- Plans per a un agost cultural pletòric
- La pretemporada blaugrana Flick manté afinat el Barça