Fruites d’estiu

¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta

La síndria i el meló són nutricionalment semblants, però cada una té els seus punts forts

Aquest és el truc per triar els millors melons i síndries de la fruiteria, segons l’OCU

¿Què és més sa, la síndria o el meló? La ciència et dona la resposta

Juan Medina

1
Es llegeix en minuts
Pedro G. Cuesta

El meló i la síndria són les dues fruites sucoses per excel·lència per als mesos d’estiu. Totes dues resulten molt desitjables a l’estació més calorosa pel seu gran percentatge d’aigua, però ¿quina és la més recomanable?

La realitat és que no hauríem d’entrar en el constant debat de quina engreixa més. Totes les peces de fruita són calòricament molt baixes i hauríem de prioritzar el seu consum pels micronutrients que ens aporten, essencials perquè el nostre organisme pugui efectuar les funcions bàsiques.

Nutricionalment són molt semblants. Les dues són molt baixes en calories, tot i que el meló és lleugerament superior, però també ens aporta més fibra i proteïna que la síndria. El meló té 34 calories i 0,9 grams de fibra per cada 100 grams de fruita, mentre que la síndria té 30 calories i 0,4 grams de fibra per cada 100 grams.

Notícies relacionades

Totes dues són riques en vitamina C i tenen un alt percentatge d’aigua: 90% i 92%, respectivament.

La vitamina A en la síndria, vitamina B6 en el meló

El meló pot aportar-nos amb un tall tota la vitamina B6 que necessitem durant el dia, i la síndria tota la vitamina A. Tot i que si tens problemes d’ insomni, prioritza el consum de la síndria, ja que conté triptòfan, que ajuda a facilitar el descans. Per contra, el seu etern contrincant, per l’alt contingut en potassi i aigua, prevé les malalties cardiovasculars.

Temes:

Alimentació