DISQUISICIÓ SERIÒFILA

Les matemàtiques determinen qui és el verdader protagonista de 'Juego de tronos'

De l'embrollat elenc de personatges de la sèrie de HBO n'hi ha tres que sobresurten especialment, però només un és capital

personajesjuegotronos

personajesjuegotronos

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que cert personatge va perdre el cap a Desembarco del Rey en la primera temporada de Juego de tronos, la sèrie de HBO per la qual desfilen multitud de personatges no té un protagonista clar. Els fans poden tenir algun favorit, o diversos, però és difícil que hi hagi quòrum sobre qui és ara –quan ja només queden 23 dies perquè arrenqui la sisena temporada– el protagonista de la sèrie de moda.

    Eddard Stark va trobar la mort a l’episodi 9. El personatge de Sean Bean va ser el més semblant a una figura central, a l’heroi canònic, el prota dels cartells i les tanques de publicitat. Però una vegada tallat el seu cap, ¿qui ocupa ara el seu lloc?

    Un grup de matemàtics del Macalester College (Minnesota) ha sotmès a escrutini estadístic la sèrie inspirada en els llibres de George R. R. Martin, una cosa així com trobar l’agulla del paller.

Intricades relacions

El treball s’anomena Network of Thrones, i els professors Andrew J. Beveridge i Jie Shan hi han traçat les intricades relacions entre els personatges de Juego de tronos, atenent a diferents variables i partint del llibre Tempesta d’espases, corresponent a la tercera i quarta temporada de la sèrie.

    Al final els va quedar un mapa ple de fletxes entre personatges. Analitzant amb quantes persones es relacionaven cada un, la seva importància argumental i el nombre de vegades que interactuaven entre ells van arribar a la conclusió que tres personatges sobresortien sobre la resta.

    «Segons el nostre treball, tres personatges destaquen constantment: Tyrion Lannister, Jon Nieve i Sansa Stark», escriuen els autors. Però, per favor, «¿qui, qui és el protagonista verdader de la sèrie?», es preguntaran els fans.

  

Notícies relacionades

  Segons el citat estudi, que recull la revista 'Entertainment Weekly', el verdader personatge protagonista, central i capital, és el que va ser Mano del Rey, Tyrion, «perquè està immers al centre de les maquinacions polítiques de la capital». «La nostra anàlisi suggereix que ell és el verdader protagonista del llibre», conclouen els matemàtics Andrew J. Beveridge i Jie Shan.