Ajuntament

Esplugues recupera els plens municipals presencials

En el ple del setembre els grups han demanat a la comunitat internacional que garanteixi els drets de les dones i les nenes a l’Afganistan

Esplugues recupera els plens municipals presencials

Ayuntamiento de Esplugues de Llobregat

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un any i mig, Esplugues (Baix Llobregat) ha recuperat aquest dimecres els plens presencials, ja que des del començament de la pandèmia es feien de forma virtual a través de videotrucades grupals. L’aforament en aquesta ocasió era limitat i no es permitia que els ciutadans hi assistissin, tot i que sí que s’ha pogut seguir en directe pel canal de Youtube de l’ajuntament.

Durant aquest primer ple del curs el ple ha aprovat dues declaracions institucionals, una sobre la vulneració dels drets humans i de les dones a l’Afganistan i l’altra de recolzament al projecte de ciutats defensores dels drets humans 2021. Referent a la situació de l’Afganistan, l’ajuntament reclama «a la comunitat internacional, tant les Nacions Unides com la UE, que iniciïn totes les actuacions necessàries dirigides a preservar la vida de les dones i nenes afganeses, de manera que tots els processos de diàleg i cooperació actual i futura incloguin la condicionalitat de la garantia dels drets de les dones i les nenes, així com el seu reconeixement com a ciutadanes de ple dret».

Altres iniciatives

En aquesta sessió ordinària del ple, s’ha aprovat inicialment el plec de condicions regulador de l’atorgament de drets d’ús privatiu, en règim de concessió administrativa, a determinats espais del Mercat Municipal de la Plana amb els vots a favor del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans (Cs) i Esplugues En Comú Podem (EeCP) i s’han abstingut el Grup Municipal Republicà (GMR) i el Grup Municipal Popular (GMP).

El plenari ha aprovat l’estat d’execució del segon semestre del pressupost municipal en compliment de la normativa en vigor, pel qual en l’execució dels ingressos s’ha liquidat un 66,67% de la previsió definitiva estimada a final de l’exercici, del qual s’ha recaptat el 48,20%. I s’ha aprovat el compte general de l’ajuntament, corresponent a l’exercici econòmic 2020, amb els vots favorables de tots els partits menys el GMR.

El ple també ha supervisat els estats financers de PROGESER (Societat Municipal Mixta de Promoció i Gestió de Serveis d’Esplugues), amb un resultat positiu de 32.875,98 euros i també s’han constatat els resultats comptables de l’exercici 2020 de la Fundació Privada Asproseat Proa Esplugues, amb un resultat positiu de 154.110,53 euros.

Preus de l’electricitat

Notícies relacionades

El ple del setembre també ha tractat la moció al ple del GMR i el PSC sobre l’escalada de preus de l’electricitat i l’impuls de sistemes d’autoconsum energètic, amb els vots a favor de tots els grups, excepte el GMP que s’ha abstingut.

Més notícies d’Esplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments