Contingut d'usuari Aquest contingut ha estat redactat per un usuari d'El Periódico i revisat, abans de publicar-se, per la redacció d'El Periódico.

La greu crisi dels interins de l'Administració de Justícia a Catalunya

zentauroepp44794746 madrid 27 08 2018  sociedad   la ministra de justicia  dolor180827183418

zentauroepp44794746 madrid 27 08 2018 sociedad la ministra de justicia dolor180827183418 / JOSE LUIS ROCA

A Catalunya, el volum de treballadors i funcionaris interins de l'administració de Justícia és molt elevat, molt més que la mitjana de tot l'Estat espanyol: al voltant del 40%. Hi ha comarques (partits judicials) i territoris que aquest interinatge s'eleva al 70%, com és el cas de les comarques gironines. Des del Ministeri de Justícia es pretén un autèntic concurs (tot i que encara s'està negociant amb els sindicats) en què el pes de l'antiguitat sigui important en el concurs, però encara no hi ha res clar.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

En aquest cas, la Generalitat té poc a dir, ja que només disposa de competències executives i gestió de la borsa laboral dels interins, ara impugnada per alguns sindicats. La problemàtica dels funcionaris interins de l'administració de justícia a Catalunya és una veritable crisi social que ningú vol afrontar, la qual podria deixar a l'atur molta gent amb més de 50 anys, molt difícil de recol·locar, si no és a través d'un pacte social, entre sindicats govern espanyol, Generalitat, Diputacions i ajuntaments. A més, també és molt important dir que la premsa i els mitjans de comunicació en parlen molt poc d'un grup de gent d'una administració com és la de Justícia. No han tractat aquesta qüestió essencial per un bon funcionament de la democràcia i d'un estat de benestar més necessari que mai.

També cal remarcar que un dels objectius del Ministeri de Justícia és voler treure els interins amb molta experiència i antiguitat, els quals resideixen a Catalunya i saben, coneixen la societat catalana i els seus territoris. Els volen substituir per funcionaris que vindrien de l'Espanya de matriu castellana, sense el coneixement del català, que encara contribuirien, des de la base, a espanyolitzar encara més l'administració de Justícia a Catalunya. Aquest és un greu problema social, polític i de la idiosincràsia de Catalunya que només es pot afrontar amb un pacte social i polítics entre tots els actors implicats.

Participacions delslectors

Mésdebats