Candidats de les eleccions a Catalunya 2021

Aquests són els candidats dels principals partits que es presenten a les eleccions catalanes del diumenge 14 de febrer del 2021. La cita amb les urnes estarà marcada per les mesures contra la Covid i l’augment del vot per correu a causa del coronavirus, que també condicionarà la campanya dels candidats.

Carlos Carrizosa (Ciutadans)

Carlos Carrizosa (Barcelona, 1964) va aconseguir les regnes del partit com a candidat després que la direcció apartés Lorena Roldán malgrat haver guanyat les primàries. Carrizosa és un dels fundadors del partit i un dels veterans al Parlament.

MÉS NOTÍCIES DE CARLOS CARRIZOSA

Laura Borràs (JxCat)

Laura Borràs (Barcelona, 1970) va ser elegida candidata en les primàries de JxCat. Va iniciar la seva carrera política amb Carles Puigdemont, i va ser nomenada consellera de Cultura en el Govern de Quim Torra, càrrec que va abandonar per exercir de diputada al Congrés.

MÉS NOTÍCIES DE LAURA BORRÀS

Pere Aragonès (ERC)

Pere Aragonès (Pineda de Mar, 1982) va ser militant de les joventuts d’ERC des dels 16 anys i el 2006 va ser elegit diputat al Parlament. Des d’aleshores sempre ha obtingut escó i el 2018 va ser nomenat conseller d’Economia i vicepresident de la Generalitat.

MÉS NOTÍCIES DE PERE ARAGONÈS

Salvador Illa (PSC)

Salvador Illa (la Roca del Vallès, 1966) va ser alcalde del seu poble natal durant deu anys. El 2016 va ser seleccionat com a secretari d’organització del PSC i nomenat ministre de Sanitat del Govern de Pedro Sánchez, càrrec que va abandonar per ser candidat a les catalanes.

MÉS NOTÍCIES DE SALVADOR ILLA

Jéssica Albiach (En Comú Podem)

Jéssica Albiach (València, 1979) va començar a participar en les mobilitzacions del 15-M, i el 2014 es va afiliar a Podem, on va realitzar tasques de comunicació. El 2015 va ser elegida per primera vegada diputada al Parlament.

MÉS NOTÍCIES DE JÉSSICA ALBIACH

Dolors Sabater (CUP)

Dolors Sabater (Badalona, 1960) va començar la seva carrera política el 2015, quan va ser elegida per encapçalar la llista de Guanyem Badalona en Comú al seu poble natal. Va ser elegida alcaldessa de la ciutat i va desbancar el guanyador, Xavier García Albiol, amb un pacte d’esquerres.

MÉS NOTÍCIES DE DOLORS SABATER

Alejandro Fernández (PPC)

Alejandro Fernández (Tarragona, 1976) va començar la seva carrera política a les joventuts del PP i va entrar a l’Ajuntament de Tarragona el 2003. Va ser diputat al Congrés (2011-2015) i és diputat al Parlament des de fa cinc anys. Des del 2018 és el president del PP a Catalunya.

MÉS NOTÍCIES D'ALEJANDRO FERNÁNDEZ

Àngels Chacón (PDECat)

Àngels Chacón (Igualada, 1968) va començar la seva carrera política a l’Ajuntament d’Igualada el 2011, especialitzada en dinamització econòmica i coneixement. El 2017 va assumir la direcció general d’Indústria de la Generalitat, càrrec que va abandonar per ser consellera d’Empresa, fins que va ser defenestrada del Govern pel llavors president Quim Torra.

MÉS NOTÍCIES D'ÀNGELS CHACÓN

Ignacio Garriga (Vox)

Ignacio Garriga (Sant Cugat del Vallès, 1987) va ser militant del PP del 2005 al 2010, i es va afiliar a Vox el 2014. Va recollir la seva acta com a diputat al Congrés el 2019, seient que abandonarà per liderar el partit des del Parlament.

MÉS NOTÍCIES D'IGNACIO GARRIGA