Dades del recompte

¿Qui ha guanyat les eleccions catalanes del 2021? Escrutini en directe

  • Els resultats de les eleccions a Catalunya determinaran el nou rumb del procés

  • Segueix l’última hora de les eleccions catalanes en directe

¿Qui ha guanyat les eleccions catalanes del 2021? Escrutini en directe
1
Es llegeix en minuts

Catalunya ha celebrat per primera vegada unes eleccions sota l’impacte d’una pandèmia. Els estralls del coronavirus i les restriccions que comporta han sigut un llast per a la participació. La distribució de l’abstenció serà clau per decantar els resultats electorals i per desencallar la pugna a tres que pronostiquen les enquestes.

Resultats de les eleccions a Catalunya

Un dels partits que tem veure’s molt damnificat per la caiguda de la participació és precisament el que es va emportar la victòria als últims comicis autonòmics: Ciutadans. Els taronges van obtenir més d’un milió de vots i 36 diputats, però la suma independentista va mantenir vigent la majoria absoluta de JxCat (34 escons), ERC (32) i la CUP (4) al Parlament.

Resultats de les eleccions a Barcelona

ElectionsChart

El PSC, que es va haver de conformar amb el quart lloc (17 escons), sortia amb força amb Salvador Illa com a candidat, en disputa per la presidència amb Laura Borràs (JxCat) i Pere Aragonès (ERC).

Resultats de les eleccions a Girona

ElectionsChart

Una altra batalla es juga al camp de les dretes. La previsible irrupció amb força de Vox al Parlament pot fer moure les fitxes de Cs i el PPC. Els populars temen tornar a situar-se a l’última posició de l’hemicicle (4 diputats) i els taronges mesuren la fuga de vots dels ultres.

Resultats de les eleccions a Lleida

ElectionsChart

Els comuns (8 escons) aguanten la seva posició, mentre el PDECat i la CUP (4) s’erigeixen com a guardians de la clau del desbloqueig, tot i que l’entrada dels postconvergents no està garantida perquè pocs sondejos els fan forat al Parlament.

Resultats de les eleccions a Tarragona

ElectionsChart