Valors segurs

Els 5 restaurants favorits dels germans Iglesias

Els 5 restaurants favorits dels germans Iglesias

Ferran Imedio

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els germans Iglesias, Juan Carlos, Borja i Pedro, són tres restauradors de referència a Barcelona. Treballen en equip portant restaurants tan coneguts com Teatro, triat com la millor obertura de la ciutat el 2022 segons els lectors de Cata Major, la marisqueria contemporània Rías Kru i Casa de Tapas Cañota. I en els seus àpats en comú solen anar a aquests cinc establiments. Els seus cinc favorits.

El Racó de l'Aguir

«Cuina de mercat, molt bones paelles i una atenció immillorable de la família Agüir, que ens tracta amb molt carinyo, amb els germans Ivan i Ferran al capdavant. A més hi ha un altre motiu pel qual anem a El Racó de l’Agüir: la proximitat amb els nostres restaurants. Per això és un lloc habitual per a les nostres trobades al voltant d’una taula. Allà cal demanar patates amb allioli, carn a la brasa amb bolets de temporada (¡que bé que fan servir les brases!) i algun arròs, un plat imprescindible».

El turbot a la graella de Catalina. /

Pau Martí

Catalina

«Catalina, del nostre amic Òscar Manresa, és el lloc que triem quan volem reunir-nos fora de Barcelona en un emplaçament idíl·lic i ens ve de gust menjar peixos o carns a la brasa. Sempre és una gran opció per a nosaltres. Els plats que sempre ens agrada menjar són l’amanida de tomàquet d’horta, l’amanida de cranc i el turbot a la brasa».

Els peus de porc farcits de pilota de Gresca Bar. /

JOAN CORTADELLAS

Gresca

«Quan hem de celebrar alguna cosa i degustar una de les millors cuines de Barcelona, no dubtem i anem a Gresca, el restaurant de Rafa Peña [distingit amb el Premi Nacional de Gastronomia del 2023]. Gran cuiner i millor persona, igual que la seva parella, la Mireia [Navarro], als quals tenim un carinyo molt especial. Sempre que hi anem ens sorprenen amb coses noves, tot i que té clàssics com el biquini de llom ibèric i formatge Comté, l’albergínia... i postres com la torrada o el pastís de xocolata», que són meravelloses».


Can Fusté

Notícies relacionades

«Tant la Mari com el Carlos, a part de ser amics nostres, són grans amfitrions perquè cuiden molt bé la clientela. En l’apartat gastronòmic, cal destacar com toquen la cuina de mercat. Cada vegada que anem per allà, cauen segur el pernil, l’‘steak tartar’ i un peix al forn».


Shunka

«La versió més informal de Koy Shunka és un lloc ideal per disfrutar dels ‘nigiris’ i els ‘temakis’. Ens encanta com a opció quan volem anar a un japonès i donar-nos un festival d’aquest plat, perquè només ens concentrem en aquests, que és el que ens agrada. No n’hi ha cap més especial que un altre, ens encanten tots: el de ‘toro’ (ventresca de tonyina), el d’anguila...».