Salvació de restaurants emblemàtics

Manuel Lao compra el Grup Iglesias, amo del Rías de Galicia (Barcelona)

  • L’operació salva 63 llocs de treball i els germans Iglesias continuaran al capdavant com a gestors

  • Es preveu la reobertura de Tickets, que operarà sota un nou nom

Manuel Lao compra el Grup Iglesias, amo del Rías de Galicia (Barcelona)
1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresari Manuel Lao Hernández, expresident i fundador de Cirsa, ha comprat el Grup Iglesias, propietari de restaurants tan emblemàtics com Rías de Galicia. El 27 de desembre, segons expliquen Pedro, Juan Carlos i Borja Iglesias, Lao i els seus socis «abonaran al jutjat les quantitats pactades», uns 2,5 milions, per «la unitat productiva» de les societats que fins ara han pertangut als germans Iglesias. A l’abril es va fer públic que el Grup Iglesias es trobava en concurs de creditors per deutes per un valor de 7,5 milions d’euros.

Segons els Iglesias, això permetrà salvar «63 llocs de treballs», inclosos els seus, ja que passen a formar part de la nova organització com a «gestors dels negocis».

Pedro és clar: «Ens dona llibertat total. Lao no ho fa per diners. Ens coneix tots des de fa molts anys i vol que el projecte continuï». Juan Carlos hi coincideix: «Ha volgut ajudar la família i mantenir en funcionament un negoci que està obert a Barcelona des de 1986. Nosaltres perdem el patrimoni, tots els estalvis, les propietats. Però se salven els màxims llocs de treball».

Així, Rías de Galicia/Espai Kru i Cañota seguiran en marxa, com fins ara, ja que mai han tancat, i Tickets, que pertanyia al desaparegut Grup El Barri, reobrirà amb un nou nom, també lligat al món de l’espectacle. Pakta continuarà tancat, de moment.

Notícies relacionades

Els altres restaurants d’El Barri, Hoja Santa, Enigma i Bodega 1900, estaven en mans d’Albert Adrià, que té intenció de tornar a l’acció amb els dos primers –ja es veurà amb quina oferta– i que ha traspassat el tercer, anomenat ara Bodega Lito.

Pel Grup Iglesias licitava també Euroassets Partners, però el jutge, mitjançant una interlocutòria feta pública dijous, ha considerat superior l’oferta de Lao mitjançant les empreses Dervla Estudios i Torm Garanty.