Un històric de l’Eixample

Granja Vendrell tanca (una altra vegada)

Granja Vendrell tanca (una altra vegada)
1
Es llegeix en minuts
Carles Cols
Carles Cols

Periodista

ver +
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Una foto, un missatge, a Instagram (coses dels temps que corren) ha servit per conèixer una altra mala notícia per a la restauració barcelonina: tanca Granja Vendrell. Una altra vegada.

No és un adeu definitiu com a empresa però sí com es coneixia fins ara. Ja no atendrà els clients al local del carrer de Girona, 59, on els delectava amb les seves llegendàries nata batuda i crema catalana, sinó que es dedicarà a esdeveniments privats.

«Construïm nous projectes i de moment estarem fent esdeveniments privats i oberts a tothom en espais alternatius. Gràcies infinites a tothom per fer que el projecte Granja hagi sigut especial i bonic. Esdeveniments... i continuem compartint», és el breu text que ha donat sentit a l’enigmàtic missatge que havia penjat a la xarxa social a principis de juny: «Estimats clients, la granja es mantindrà tancada. Us mantindrem informats sobre novetats». 

Tancament el 2019 i reobertura el 2021

Granja Vendrell ja havia sigut notícia el 2019, quan el propietari, Demetri Vendrell, tercera generació del negoci centenari, es va jubilar. No trobava relleu i va abaixar la persiana... fins que la restauradora Arianna Grau en va assumir el relleu el 2021.

Notícies relacionades

En aquest espai de temps, va tornar a sortir als diaris pel robatori de l’icònic rètol de la façana i la seva posterior recuperació, unes lletres dels anys 40 protegides pel catàleg municipal d’establiments emblemàtics.

Grau va mantenir la decoració d’inspiració art-decó i li va donar un nou impuls al concepte de granja amb una carta de plats tradicionals d’inspiració italiana (havia dirigit el desaparegut Meneghina, al Born) que es va sumar a l’oferta de sempre: esmorzars i cafès, i venda de nata per emportar.