Proteïnes a la graella

Restaurant Carnal: la temptació de la carn

Vet aquí un d’aquests racons acollidors en un lloc tan inesperat com un centre comercial: la seva terrassa dalt del Arenas i la seva carta amb reminiscències gallegues mereixen la visita.

Dotze bons restaurants a prop de la Fira de Montjuïc

44 restaurants nous de Barcelona que no et pots perdre | MAPA

Restaurant Carnal: la temptació de la carn
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Imaginem que Carnal existeix des de fa segles i segles; no seria estrany que qui es va inventar l’expressió «la temptació de la carn» s’hagués inspirat en aquest restaurant del carrer d’Enric Granados, 52. Perquè aquest lloc recollit i intimista (¡quin encert les cadires penjants!) és un festival de peces de tot el món madurades fins a 150 dies que passa per la brasa de llenya d’alzina Joaquín Ignacio Sánchez, un xef uruguaià format al Basque Culinary Center. Fins a 22 plats per a carnívors, suggeriments a part, trobaràs a la carta.

Carnal

Enric Granados, 52. Barcelona

Telèfon: 934.909.440

Preu mitjà (sense vi): 70 €

‘Picanha’, bife, entranya, llom baix, filet... Hi ha on elegir, bàsicament boví. I sempre a la brasa (ni fogons ni forn), llevat d’algun entrant o les postres. Però no és un ‘steak house’ pur i dur perquè no tenen problema per rostir pèsols o espàrrecs quan és temporada.

Un plat fred que val la pena destacar és el sensacional ‘steak tartar’ de Black Angus, dels millors i més originals de Barcelona, amb una capa de ‘foie’ mi-cuit ratllat per sobre i un punt picant juganer. Poc més, perquè tant en aquest plat com en els altres, els amaniments són mínims per realçar el sabor de la carn.

Notícies relacionades

Bons entrants al costat d’unes croquetes de galta amb emulsió d’herbes abans d’atacar una peça de carn de la raça frisona tan saborosa com tendra i sucosa. La carn surt de la cuina al punt, però el comensal pot rematar-la al seu gust a les pedres ardents que posen a la taula.

I si no ets carnívor, també pots anar a Carnal perquè el peix de temporada té el seu raconet: ara tenen salmó a la brasa i bacallà negre d’Alaska a baixa temperatura i al forn de llenya. Que també són una temptació.