Proteïna a mossegades
7 receptes per caure en la temptació de la carn
Entrecot, cua de toro, broqueta moruna, ‘steak tàrtar’... Si la carn és la teva perdició, aquest és el teu article: aquí et suggerim set idees delicioses
Si ets dels que mai es tornaran vegetarians ni vegans perquè la temptació de la carn és irresistible per a tu, et donarem una alegria: aquí et suggerim set receptes que et faran molt feliç.
1. ‘Steak tartar’ de Dani Lechuga
Dani Lechuga, de Bardeni, un dels xefs que més sap de carns a Barcelona, explica que aquest plat «era el vaixell insígnia de Caldeni i va acabar sent un ‘must’ per als meus clients». Aquí t’explica com fa l’steak tàrtar.
2. Cua de toro a la cervesa
«Em porta records d’infància i sempre es pot reinterpretar sense que perdi la seva essència», explica Rafa Martínez, xef de Can Xurrades. Aquesta és la seva reinterpretació de la cua de toro a la cervesa.
3. Filet Wellington
Aquest és un dels plats més clàssics del regne carnívor. I per a Jorge Planas, xef del restaurant Solomillo, és molt especial.
«Quan era aprenent, tot just sortit de l’escola, va ser la primera recepta que el meu xef executiu em va deixar fer, per la qual cosa li tinc molt carinyo», recorda el cuiner, que aquí t’ensenya la recepta de filet Wellington.
4. Broqueta moruna d’Albert Adrià
Albert Adrià viatja als diumenges de la seva infància per recrear un plat que se li va quedar clavat a la memòria: la broqueta moruna de pollastre, un mos a l’abast de qualsevol cuiner aficionat si se segueixen els passos que planteja l’expert xef. Així fa la broqueta moruna Albert Adrià.
5. Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa
5. Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa«Va ser el primer plat que vaig fer amb pollastre ‘pota blava’, propi de la meva comarca, el Baix Llobregat. Era una cosa diferent però va agradar moltíssim», recorda Tomás Rodríquez, xef del desaparegut restaurant Axarquía, al Prat del Llobregat. Aquesta és la recepta de pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa.
6. Entrecot a la bearnesa d’Alain Guiard
«Aquest plat em recorda la meva infància perquè la meva mare el preparava cada diumenge», explica el xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant. Si vols saber com el prepara, aquí tens la recepta de l’entrecot a la bearnesa.
7. Estofat de vedella
7. Estofat de vedella
«Només olorant el plat mentre es fa i menjant-lo després torno a la meva infància», explica Albert Bartolí, de Bodega Bartolí.
Notícies relacionadesAquí ens explica com fa la recepta d’estofat de vedella de la seva mare.
¡Boníssim!
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- FUTBOL El Reial Madrid demana ajornar el seu partit de lliga contra l’Osasuna al 29 d’octubre
- Control exhaustiu Barcelona proposa a Airbnb un nou conveni més exigent: «Hi ha anuncis en què l’amfitrió es diu James Bond»
- Cas Koldo El jutge investiga contractes «manipulats» de Pardo de Vera després que l’UCO trobés a casa seva documents sobre el ‘pelotazo’ de les mascaretes
- Junta de portaveus El Parlament ajorna per segona vegada que Illa comparegui per la corrupció en el PSOE
- Salut i benestar José Abellán, cardiòleg: "Crec que ens estem equivocant en donar-li massa importància a l'exercici de força"
- Accions legals Tovalloletes humides: la gran plaga ecològica que surt de les llars