Proteïna a mossegades
7 receptes per caure en la temptació de la carn
Entrecot, cua de toro, broqueta moruna, ‘steak tàrtar’... Si la carn és la teva perdició, aquest és el teu article: aquí et suggerim set idees delicioses
Si ets dels que mai es tornaran vegetarians ni vegans perquè la temptació de la carn és irresistible per a tu, et donarem una alegria: aquí et suggerim set receptes que et faran molt feliç.
1. ‘Steak tartar’ de Dani Lechuga
Dani Lechuga, de Bardeni, un dels xefs que més sap de carns a Barcelona, explica que aquest plat «era el vaixell insígnia de Caldeni i va acabar sent un ‘must’ per als meus clients». Aquí t’explica com fa l’steak tàrtar.
2. Cua de toro a la cervesa
«Em porta records d’infància i sempre es pot reinterpretar sense que perdi la seva essència», explica Rafa Martínez, xef de Can Xurrades. Aquesta és la seva reinterpretació de la cua de toro a la cervesa.
3. Filet Wellington
Aquest és un dels plats més clàssics del regne carnívor. I per a Jorge Planas, xef del restaurant Solomillo, és molt especial.
«Quan era aprenent, tot just sortit de l’escola, va ser la primera recepta que el meu xef executiu em va deixar fer, per la qual cosa li tinc molt carinyo», recorda el cuiner, que aquí t’ensenya la recepta de filet Wellington.
4. Broqueta moruna d’Albert Adrià
Albert Adrià viatja als diumenges de la seva infància per recrear un plat que se li va quedar clavat a la memòria: la broqueta moruna de pollastre, un mos a l’abast de qualsevol cuiner aficionat si se segueixen els passos que planteja l’expert xef. Així fa la broqueta moruna Albert Adrià.
5. Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa
5. Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa«Va ser el primer plat que vaig fer amb pollastre ‘pota blava’, propi de la meva comarca, el Baix Llobregat. Era una cosa diferent però va agradar moltíssim», recorda Tomás Rodríquez, xef del desaparegut restaurant Axarquía, al Prat del Llobregat. Aquesta és la recepta de pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa.
6. Entrecot a la bearnesa d’Alain Guiard
«Aquest plat em recorda la meva infància perquè la meva mare el preparava cada diumenge», explica el xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant. Si vols saber com el prepara, aquí tens la recepta de l’entrecot a la bearnesa.
7. Estofat de vedella
7. Estofat de vedella
«Només olorant el plat mentre es fa i menjant-lo després torno a la meva infància», explica Albert Bartolí, de Bodega Bartolí.
Notícies relacionadesAquí ens explica com fa la recepta d’estofat de vedella de la seva mare.
¡Boníssim!
- Evolució demogràfica Un de cada tres espanyols tindrà més de 65 anys el 2070
- Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Assaig clínic en fase 3 Vall d’Hebron desenvolupa un nou fàrmac contra l’obesitat: l’Orforglipron, una alternativa «més còmoda» que Ozempic i Wegovy
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Visita d’Estat Carles III desplega tota la pompa per afalagar Trump
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos