Proteïna a mossegades

7 receptes per caure en la temptació de la carn

  • Entrecot, cua de toro, broqueta moruna, ‘steak tàrtar’... Si la carn és la teva perdició, aquest és el teu article: aquí et suggerim set idees delicioses

Així fa Dani Lechuga, del restaurant Bardeni, la recepta de l’’steak tartar’. / CAMILA TOVAR

2
Es llegeix en minuts

Si ets dels que mai es tornaran vegetarians ni vegans perquè la temptació de la carn és irresistible per a tu, et donarem una alegria: aquí et suggerim set receptes que et faran molt feliç.

1. ‘Steak tartar’ de Dani Lechuga

Dani Lechuga, de Bardeni, un dels xefs que més sap de carns a Barcelona, explica que aquest plat «era el vaixell insígnia de Caldeni i va acabar sent un ‘must’ per als meus clients». Aquí t’explica com fa l’steak tàrtar.


2. Cua de toro a la cervesa

can-xurrades / periodico

«Em porta records d’infància i sempre es pot reinterpretar sense que perdi la seva essència», explica Rafa Martínez, xef de Can Xurrades. Aquesta és la seva reinterpretació de la cua de toro a la cervesa.


3. Filet Wellington

Aquest és un dels plats més clàssics del regne carnívor. I per a Jorge Planas, xef del restaurant Solomillo, és molt especial.

«Quan era aprenent, tot just sortit de l’escola, va ser la primera recepta que el meu xef executiu em va deixar fer, per la qual cosa li tinc molt carinyo», recorda el cuiner, que aquí t’ensenya la recepta de filet Wellington.


4. Broqueta moruna d’Albert Adrià

060619 pollo 16 9 / periodico

Albert Adrià viatja als diumenges de la seva infància per recrear un plat que se li va quedar clavat a la memòria: la broqueta moruna de pollastre, un mos a l’abast de qualsevol cuiner aficionat si se segueixen els passos que planteja l’expert xef. Així fa la broqueta moruna Albert Adrià.


5. Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa

5. Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa

«Va ser el primer plat que vaig fer amb pollastre ‘pota blava’, propi de la meva comarca, el Baix Llobregat. Era una cosa diferent però va agradar moltíssim», recorda Tomás Rodríquez, xef del desaparegut restaurant Axarquía, al Prat del Llobregat. Aquesta és la recepta de pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa.


6. Entrecot a la bearnesa d’Alain Guiard

«Aquest plat em recorda la meva infància perquè la meva mare el preparava cada diumenge», explica el xef de La Mundana, Santa Burg i A Restaurant. Si vols saber com el prepara, aquí tens la recepta de l’entrecot a la bearnesa.


7. Estofat de vedella

7. Estofat de vedella

bartoli-4 2 / periodico

«Només olorant el plat mentre es fa i menjant-lo després torno a la meva infància», explica Albert Bartolí, de Bodega Bartolí.

Notícies relacionades

Aquí ens explica com fa la recepta d’estofat de vedella de la seva mare.

¡Boníssim!