Proteïna en vena

Vuit restaurants de Barcelona que et faran tremolar de plaer

Els carnívors potser coneixen (o no) aquests temples de la proteïna animal on els ullals es poden quedar roms

Vuit restaurants de Barcelona que et faran tremolar de plaer

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Els carnívors trobaran pocs llocs millors a Barcelona que aquests restaurants que claven les carns. En aquests establiments podran deixar roms els ullals mentre es xuten proteïna animal.

Sagardi

Graella inclinada i amb barnilles perquè el degoteig greixós rellisqui i no s’acumuli, carbó de quebratxo, mitjana temperada d’uns 4 o 5 centímetres, 8 o 10 minuts per cara sobre la brasa... I aquest és un dels millors talls de la ciutat. Tan simple i alhora tan complicat. El preparen a Sagardi (¡i compte amb els seus piquillos!).

Igueldo

A l’elegant i modern restaurant basc Igueldo, al centre de l’Eixample, les carns passen per la brasa d’alzina: des de la mitjana d’Oyarzun i el filet amb ‘foie’ fins a l’espatlla de cabrit, el garrí confitat i el farcellet de cua de bou amb vi negre. Però hi ha més plats a Igueldo, i aquí t’expliquem com cuinen.

Fat Barbies

La crònica que va fer Pau Areós va ser fumada. Aquesta és l’especialitat d’aquest restaurant: el fum, i no perquè venguin una cosa gasosa i intangible, sinó tot el contrari, ja que es dediquen a les carns, al sòlid. El veneçolà Juan Martini, associat amb el seu germà Aquiles i Alex Demendoza, rep amb una muntanya de troncs a la porta del restaurant. La fusta d’alzina i olivera dona la benvinguda. Aquí t’expliquem el que cuinen amb aquesta fusta a Fat Barbies

Maison Carne

Aquest restaurant només té a la carta una mitjana de vedella d’un quilo a preu fix: 34,90 € No hi ha més opció (bé, sí, una taula amb cinc formatges). I pagues el vi en funció dels centímetres que hagis begut de la gerra que et posen a la taula. Clica aquí per conèixer més detalls de Maison Carne.

Can Xurrades

Rafa Martínez s’ha especialitzat en mitjana de bou de raça sayaguesa, descendent del ‘Bos taurus ibericus’, animal enorme immortalitzat a les coves prehistòriques. I també és un crac treballant el bou de Lleó, la vaca d’Àvila, lleteres d’entre 8 i 12 anys, i la vedella de Galícia d’uns 10 mesos. A més, maneja amb mestria la brasa d’alzina. Aquí t’expliquem per què és tan apreciat entre els amants de la carn Can Xurrades.

Parking Sótano

Sovint, el més difícil és fer-ho fàcil. Aquí van a tret fix: mana l’entrecot de 500 grams per a dues persones, que costa 37 euros (o 48 si és ‘premium’) i que es pot servir amb diverses guarnicions i salses per elegir per diferents preus i rematar amb tres postres que es paguen a part. Per conèixer millor com és Parking Sótano, clica aquí.

Bardeni

Notícies relacionades

Dani Lechuga triomfa amb aquest bar, perquè és un bar, és clar, però quin bar. Allà esulta imprescindible demanar el seu tàrtar, del qual alguns diuen que és el millor de Barcelona. Però hi ha molts més plats que mereixen la visita. Aquí t’expliquem el que serveix el xef a Bardeni.

L’Entrecôte

Fa dècades que aquest restaurant triomfa a França (va obrir el 1962) amb la mateixa fórmula: un menú que costa 21 euros i inclou una amanida amb vinagreta i nous, un filet amb salsa de la casa i barra lliure de patates fregides, sense begudes. Si t’interessa, aquí tens tota la informació sobre L’Entrecôte.