Clàssic a la zona alta
Abasolo Etxea: reneix un dels restaurants bascos de referència a Barcelona
Els nous propietaris del negoci eleven el nivell remodelant el local i reforçant la línia gastronòmica amb plats més treballats i amb millor producte

Els més vells del lloc, és a dir, de la zona pròxima al Turó Park, coneixen de sobres Abasolo Etxea. Ha sigut un referent de la cuina basca per aquestes llars des de fa dècades. Però els que no hagin trepitjat l’establiment en l’últim mig any haurien de creuar de nou aquesta contraporta de fusta que tant identifica l’entrada d’aquest local.
Abasolo Etxea
Marià Cubí, 190. Barcelona
Telèfon: 932.004.877
Preu mitjà (sense vi): 50 € (sala) i 20 € (barra)
¿Per què, si la filosofia gastronòmica ve a ser la mateixa? Per començar, perquè els nous propietaris ja no pertanyen a la família basca que va fundar i va regentar el negoci. Després, perquè l’espai ha sigut renovat de dalt a baix de tal manera que només conserva, a més de l’esmentada porta, els maons d’algunes parets i la ubicació de la barra de ‘pintxos’, que segueix junt amb l’entrada però que també s’ha mudat, de pell.
I sobretot, perquè la carta ha canviat per continuar sent la ‘mateixa’. Es mantenen tres plats per aclamació popular de la seva fidel clientela (la cua de vaca desossada, cuita a baixa temperatura i acompanyada amb salsa de formatge Idiazábal, el caneló de cérvol trufat amb beixamel de bolets i els musclos amb txakolí).
Però la brasa d’alzina cobra un protagonisme enorme, hi ha més hores de cocció a les bases i els fons (cosa que es tradueix en sabors més llargs i profunds) i l’aposta pel millor producte possible és irrenunciable, per això sempre tenen bastants suggeriments del dia.
En definitiva, Abasolo Etxea manté la vocació de clàssic gràcies a propostes, a la barra o a la taula, que apunten a ‘hits’ de llarg recorregut, des de la croqueta de sípia fins a les bones ‘kokotxas’ de bacallà arrebossades i la ‘babeuse’ truita de bacallà, porro i ceba confitada que tallen i emplaten a la taula (bravo pel servei de tota la vida), passant pels pebrots del piquillo farcits de ‘txangurro’ i crema de marisc i les sensacionals ‘pochas’ amb cloïsses gallegues, i acabant amb el flam d’Idiazábal que tant agradarà als fans del pastís de formatge.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- L’hora més crítica Sánchez acudirà dimecres a la sessió de control al Congrés per respondre per l’escàndol de Santos Cerdán
- Les gravacions del cas Koldo Koldo García va oferir al cap de la Policia Nacional avions d’Air Europa per deportar migrants magribins durant la covid
- Augmenten les probabilitats que un asteroide impacti contra la Lluna el 2032
- Criança Carlos González, pediatre: "Moltes vegades quan el teu fill plora no vol ni joguines ni dolços, demana la teva presència i el teu afecte"
- Un patrimoni artístic L’encara incert futur de les pintures de Sixena: ¿tornaran a Aragó o seguiran al MNAC?