Clàssic a la zona alta

Abasolo Etxea: reneix un dels restaurants bascos de referència a Barcelona

Els nous propietaris del negoci eleven el nivell remodelant el local i reforçant la línia gastronòmica amb plats més treballats i amb millor producte

Abasolo Etxea: reneix un dels restaurants bascos de referència a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Els més vells del lloc, és a dir, de la zona pròxima al Turó Park, coneixen de sobres Abasolo Etxea. Ha sigut un referent de la cuina basca per aquestes llars des de fa dècades. Però els que no hagin trepitjat l’establiment en l’últim mig any haurien de creuar de nou aquesta contraporta de fusta que tant identifica l’entrada d’aquest local.

Abasolo Etxea

Marià Cubí, 190. Barcelona

Telèfon: 932.004.877

Preu mitjà (sense vi): 50 € (sala) i 20 € (barra)

¿Per què, si la filosofia gastronòmica ve a ser la mateixa? Per començar, perquè els nous propietaris ja no pertanyen a la família basca que va fundar i va regentar el negoci. Després, perquè l’espai ha sigut renovat de dalt a baix de tal manera que només conserva, a més de l’esmentada porta, els maons d’algunes parets i la ubicació de la barra de ‘pintxos’, que segueix junt amb l’entrada però que també s’ha mudat, de pell.

I sobretot, perquè la carta ha canviat per continuar sent la ‘mateixa’. Es mantenen tres plats per aclamació popular de la seva fidel clientela (la cua de vaca desossada, cuita a baixa temperatura i acompanyada amb salsa de formatge Idiazábal, el caneló de cérvol trufat amb beixamel de bolets i els musclos amb txakolí).

Notícies relacionades

Però la brasa d’alzina cobra un protagonisme enorme, hi ha més hores de cocció a les bases i els fons (cosa que es tradueix en sabors més llargs i profunds) i l’aposta pel millor producte possible és irrenunciable, per això sempre tenen bastants suggeriments del dia.

En definitiva, Abasolo Etxea manté la vocació de clàssic gràcies a propostes, a la barra o a la taula, que apunten a ‘hits’ de llarg recorregut, des de la croqueta de sípia fins a les bones ‘kokotxas’ de bacallà arrebossades i la ‘babeuse’ truita de bacallà, porro i ceba confitada que tallen i emplaten a la taula (bravo pel servei de tota la vida), passant pels pebrots del piquillo farcits de ‘txangurro’ i crema de marisc i les sensacionals ‘pochas’ amb cloïsses gallegues, i acabant amb el flam d’Idiazábal que tant agradarà als fans del pastís de formatge.